Полезни свойства на българското розово масло

Розата винаги е била уважавана заради полезните й качества. В древната медицина на Китай, Индия, както и в Древен Рим розовите масла са били предписвани за лечение на различни видове болести. Сега, особено оценяваме розовото масло, което е гордост на България. В крайна сметка в град Казанлък се отглежда розовото масло от маслодайни рози, от където се произвежда и самия продукт.

Използването на този тип продукти намира широко приложение в салоните за красота. В състава на маските, той дава добър ефект. Чрез полезните вещества могат да се преодолеят  множество трудности с кожата, например акне, тъй като розовото масло притежава антитоксично, анти-стареене и противовъзпалително свойства. Благодарение на полезните свойства се използва за абсолютно всички варианти на кожата: нормална, мазна, суха.

Нека обсъдим 8 положителни свойства на розовото масло:

Идеален продукт  за постоянна грижа:

почиства кожата и предотвратява появата на комедони (черни точки);

богат е на витамин С;

Подобрява цвета на кожата;

установява метаболизма на липидите в клетките;

трайното използване на розово масло подсилва имунитета;

помага от чувство на гадене и слабост, намалява главоболието;

намалява и облекчава напрежението;

коригира храносмилателната функция на храносмилателния тракт. В допълнение маслото от рози  е полезно за кожата около очите и  помага за облекчаване на натрупване на излишните течности, изглажда бръчките и премахва кръгове под очите.

Обикновено наличие на розово масло има в  шампоани, серуми, емулсии и кремове.

Намира приложение и при производството на парфюми.

Както сами можете да се уверите, розовото масло е широко  разпространено по цял свят, но напоследък в България сякаш бе пренебрегнато, но през 2018 година се забелязва сериозен ръст и от страна на българските потребители.

Важно е да търсите био розово масло и да се доверявате на компании, притежаващи лиценз за предлагане на подобни продукти.

INAESSENTIALS е компанията, от която предлагаме да разгледате продуктите, тъй като те са с доказано качество и произход. Ако желаете да поръчате подаръчен комплект от InnaEssentials, то можете за 20 лв. да закупите  био лавандулова вода – 200 мл. , както и, би лавандулово масло 5 грама, и сушен цвят – 10 гр.

Вече имате едно предложение за подарък на дама, без значение на колко години е тя.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Полезни свойства на българското розово масло, 5.0 out of 5 based on 1 rating