Полагане на хидроизолация на покрива – 3 препоръки от Валфорс ЕООД

polagane-na-hidroizolaciaПолагането на хидроизолация на покрива е нещо, което често отлагаме във времето. В класическия случай докато не дойде моментът, в който неизменно трябва да потърсим фирма, която да направи това вместо нас, защото често самите ние нямаме времето, а собственото ни ниво експертиза в областта на изолацията на покриви е приблизително сходно с уменията на Мечо Пух да разглобява моторна резачка за под 4 секунди.

Шегата настрана. Днес ще ви обърнем внимание върху 3 изключително важни препоръки, които да ви помогнат да се справите по-лесно и по-добре при изправяне пред предизвикателството, наречено хидроизолация на покрив.

Безопасност на работа при хидроизолация

Ако все пак сте решили да бъдете кварталния Рамбо и да се справите сами с подскачането по покрива, то в никакъв случай не подценявайте безопасността. Не един и два случая на подобна самоинициатива са свършвали безславно с леки и тежки наранявания, а понякога за съжаление и дори фатално.

Ето кратък списък на неща, за които да се погрижите, ако сте решили да си играете на мъжа в къщата, докато жена ви горда от вас пече баница:

• Влажно, значи хлъзгаво, респективно не правете никакви манипулации по вашия покрив в дъжда, а изчакайте да изсъхне, за да не се подхлъзнете и нараните по време на ремонта;
• Двойните стълби са по-стабилни от единичните. Използвайте именно такива, за да не паднете или да се нараните сериозно по време на ремонтните работи;
• Предпазните въжета не са измислени, за да стоят на земята, а за да се използват – правете го винаги, когато рискувате нараняване при подобни обстоятелства;
• Гумените обувки с мека подметка могат да бъдат полезни при ремонт на покриви, но никога не ги съчетавайте с влага, защото можете лесно да се подхлъзнете и нараните;
• Използвайте предпазна каска, защото риска от падане на керемиди или инструменти от покрива е напълно реален, особено, ако не сте ги обезопасили както трябва, което е още едно нещо, на което да обърнете внимание.

Проучете фирмата изпълнител

Отделете нужното време за проучване на компанията, която сте избрали за полагане на хидроизолация на покрива. По-добре да направите това сега, отколкото да се оплаквате после от лошия си избор на фирма.

Този тип проучвания реално защитават вашата инвестиция и минимизират риска да дадете спестяванията си на някой, който не ги заслужава. Изберете внимателно, а и предварителна консултация с хората от фирмата не е нещо излишно, за да придобиете представа за качеството на нейните услуги.

Гаранция за експлоатационен живот

Едно от нещата, с които трябва да сте наясно още при подписване на договор за каквито и да ремонтни дейности по вашия покрив, без значение дали говорим за монтаж на битумни или смяна на класически керемиди, подмяна на улуци или полагане на хидроизолация е гаранцията която ще получите.

Не пропускайте да попитате за това фирмата, която сте избрали, за да не останете неприятно изненадани от липсата на гаранция за работата й. Добра идея е да включите тази клауза и в договора, който сключвате с нея.

Търсите качество на европейско ниво? Търсите разумна цена и кратки срокове? Ние ви препоръчваме фирма Валфорс ЕООД, експерт в областта на хидроизолацията на покриви – свържете се с тях на телефон 0885 75 57 27 и осигурете уют и комфорт за цялото семейство още сега!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (2 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Полагане на хидроизолация на покрива – 3 препоръки от Валфорс ЕООД, 5.0 out of 5 based on 2 ratings