Подходящи насоки за отслабване

dietaОтслабването не се състои в това само да свалите ненужни килограми от вашето тяло, това е процес, който изгражда нови положителни навици у вас самите и отстранява неподходящите. Всичко това се постига с изграждането на пътека от стъпки, за изпълнението на които е нужно вие сами да се справите.

През какво е нужно да преминем

  1. Подходяща психическа нагласа – нужно е да освободите ума си от всичко ненужно, което ви затормозява по някакъв начин. Стресът е този, който при много случаи е виновен за напълняване. С правилната нагласа ще бъдете по-спокойни и отворени към онова, което ви предстои да извършите. Не забравяйте, че умът не е мускул, но все пак е невероятно силен и е определящ за разликата между вас и личният ви успех в бъдещ план. Не спирайте с отслабването, а изградете вашия положителен резултат в навик;

  2. Следете напредъка си и бъдете винаги доволни от постигнатото – направата на график, по който да следите напредъка си или неуспеха е задължителен при отслабване. Графикът е вашият показател за това дали искате да промените нещо в своя живот или ще продължите да тъпчете на едно място. Може съвсем спокойно да си направите графа с храните, които приемате през седмицата и да опишете колко калории ви носи всяка една от тях. Така много по-лесно ще балансирате хранителното си меню и ще приемате на ден само толкова вещества, колкото са ви необходими;

  3. Намерете си човек с общ интерес – подкрепата между хората може да бъде много силно оръжие за постигане на дългосрочни цели. Открийте някой приятел/ка, който също желае да свали ненужните килограми. Изгответе си хранителен режим, режим на тренировка и споделяйте постигнатото всяка седмица. Ще откриете, че така много по-лесно ще изпълнявате вашите цели. Дори да го приемате като един вид съревнования, пак ще може да извлечете позитивите от ситуацията.

Статията е написана от екипа на webselo.com – ние предлагаме копирайтинг и писане на творчески текстове. Посетете ни, за да научите повече.

Оцени тази статия
Директория за статии TopBg.org