Почистване след ремонт за здрав дом с еко продукти

Дом и семейство

Летният сезон вече започна заедно заедно с новите планове за ремонт у дома или в офиса. Знаете кои неща трябва да бъдат ремонтирани във вашия имот, а ние можем да ви предоставим основни съвети за екологично почистване, след като оправите ремонтната бъркотия.

Почистването никога не е лесна задача – винаги ще отнеме доста време и усилия особено след основен ремонт или реновация на имота. Поради тази причина обикновено препоръчваме да си вземете отпуска в периода, в които също планирате да правите почистване след ремонт.

Важно е да запомните, че доброто организиране на вашето почистване спестява време, а също така може да ви помогне и да избегнете използването на вредни почистващи химикали. Можете да направите подръчни почистващи препарати у дома с по-евтини и по-екологични съставки, като сода за хляб и оцет например. Не забравяйте и за кърпите от микрофибър. Те са най-доброто средство, което най-вероятно вече имате и може да използвате у дома.

Най-добрите 10 съвета за екосъобразно почистване след ремонт

  1. Премахнете остатъчните найлоните, използвани за покриване на мебелите и пода, изтръскайте ги от праха и остатъците и хубаво ги измийте. Ще ви трябват за следващия ремонт.
  2. Трябва да почиствате четките и мечетата за боя след всяка употреба. Първо ги изплакнете добре и след това ги потопете за кратко в топла вода. Добавете малко омекотител за дрехи към водата с четките, за да запазите косъма им мек. След като изсъхнат, приберете четките в найлонови пликчета.
  3. Въпреки всичките ви усилия, боята понякога ще капе, колкото и да се опитвате да го избегнете. Ако има капчици по прозореца, можете да ги почистите с малко лакочистител – той ще разтвори боята без да повреди нищо друго.
  4. Ако видите боя на пода, първата стъпка към почистването й е да прецените какъв вид подова настилка имате. Можете да използвате влажна кърпа или лек почистващ препарат, но бъдете внимателни, защото почистващото средство може да повреди пода ако не е съобразено с неговата структура. По-добре е да използвате вода с малко оцет, ако не можете да премахнете остатъците само с влажна кърпа – 100% еко.
  5. Ще трябва да направите и измиване на прозорци на дограмата с допълнително внимание. Те неизбежно ще бъдат покрити с прах. Пригответе хладък разтвор от 1 супена лъжица оцет в 2 чаши вода и избършете с помощта на микрофибър.
  6. Ако забележите, че има остатъци от силиконово лепило, имайте предвид, че избърсването с влажната кърпа само ще замаже нещата и ще остави по-големи петна! По-добре е да изчакате, докато парчетата изсъхнат, преди да ги отлепите.
  7. В кухнята влажната микрофибърна кърпа е най-добрият и еко избор и може да ви помогне за премахване на праха и леките петна. Използвайте кърпа от микрофибър за гладки повърхности в комбинация с паста за зъби или сода за хляб, за да почистите мивката наистина добре до блясък.
  8. За да бъдат плочките на банята чисти, те ще трябва да бъдат измити и избърсани с кърпа след ремонта. В универсалните магазини ще намерите специален вид кърпа за почистване на керамични повърхности и плочки. В повечето случаи не е необходимо да използвате силни почистващи препарати с тях, тъй като те са много ефективни, дори когато са само намокрени.
  9. Разтворът на оцет в топла вода се оказва доста ефективно средство за почистване и на тоалетни чинии. Ако моноблокът е по-силно замърсен, просто добавете още оцет и напръскайте сместа с бутилка с пулверизатор от около 20 см разстояние. Изчакайте поне половин час, за да сработи и изтъркайте.
  10. Финално поставете отпадъците от почистването – хартията, опаковките в торба, така че да са готови за изхвърляне. Това е последният етап на почистване след ремонт.

Ако имате много работа, но нямате много време за почистване, преди да свършите ремонта, се обадете на фирма за почистване Клийнито, за да се заеме с тази задача професионално и с гарантиран успех.

Оцени тази статия
Директория за статии TopBg.org