Почистване преди празниците, откъде да започна

Дом и семейство

Вложете усилията си в някои от основните зони, за да почистите апартамента или къщата преди празниците за максимален ефект при пристигането на гостите. Празниците са на път което означава, че ни очакват събития и партита, закъснели гости и много забавления. Готова ли е вашата къща да приеме цялата тази компания? Преди да сте прекалено заети, съсредоточете се върху следните задачи:

Почистване преди празниците

Ако домът или апартаментът са достатъчно големи и искате гостите да се чувстват като у дома си далеч от своя дом. Мястото на съня играе ключова роля в това усещане. Уверете се, че леглото за гости е покрито със нови чаршафи. Ако не сте имали гости от последния ваканционен сезон, спалното бельо може да е прашно, да мирише, за което трябва да се погрижите своевременно. Същото важи и за възглавницата. Ако възглавницата ви е на повече от три години, купете нова. Ще ви посъветваме своевременно да се отървете от безпорядъка, създаден от купчини стари вестници и списания.  Премахнете всички признаци на безпорядък върху плотове, маси, шкафове и всякакви други плоски повърхности. Събирайте документи и други предмети, покриващи маси в кутии или кошници. Не се притеснявайте за безопасността на документите, премахвате ги само за периода на гостите.

Играчки

Ако къщата е пълна с деца уверете се, че в хола и спалнята за гости няма играчки. Никой не иска да стъпи върху играчка, хвърлена на пода. Ако е необходимо, купете специални кутии за играчки, които се прибират под леглото. Можете да съхранявате обувки, кошница за пране, книги и всякакви други обемисти предмети, които иначе биха затрупали стаята на вашето дете.

Шкафове

Вашите гости ще трябва да оставят дрехите, палтата и багажа си някъде. „Изберете един килер за уикенда и изхвърлете цялото му съдържание в мазето. Поставете четири кутии една до друга: пазете, давайте, изхвърляйте и продавайте. Ако не можете да си спомните последния път, когато сте носили нещо от съдържанието на гардероба, отървете се от него.

Баня

Избършете мивката или ако имате свободно време, почистете тоалетната. Измийте всички огледални повърхности, ако имат нужда почистването на банята преди празниците е много важно. Премахнете всички ненужни предмети от банята и тоалетната, закачете нови кърпи на рафтовете и дръжките и подменете тоалетната хартия и бутилките със сапун за ръце.

Кухня

Гостите са склонни да се събират в кухнята, така че се уверете дали тази стая е перфектна. Проверете чистотата на съдовете, чашите и приборите за хранене. Избършете плотовете и кухненския плот с разтвор на вода и лимон. Лимонът не само има дезинфекциращи свойства, но и обещава свежа миризма в стаята.

Прах

Това е чудесна рутина за децата, тъй като работата е сравнително лесна и без усилие. Препоръчваме да предоставите на децата кърпа от микрофибър и след това да ги изпратите да почистват праха от видимите повърхности. След като приключат с премахването на праха всичко, което трябва да направите, е да пометете или да почистите с прахосмукачка, за да премахнете останалия прах.

Кафе машина

 За да сте сигурни, че сервирате на гостите си изключително прясно кафе, измийте кафемашината предварително. Можете да изполвате оцет.

Хладилник

Вашият хладилник ще бъде в центъра на вниманието през следващите няколко седмици. Предстои му много работа. Никога не знаете кой ще погледне вътре което означава, че трябва да освободите място за цялата храна за планираните партита и събития. Преминете през рафтовете на хладилника и извадете всяка храна, която е с изтекъл срок на годност или е на съмнителна възраст. Почистването на хладилника преди празниците включва – измийте рафтовете и чекмеджетата, а също и вратата на хладилника и отделете време, работете внимателно.

Вход на къщата

Входната врата ще получи много внимание по това време на годината обикновено от вашите гости, разбира се. Това е първото нещо, което виждат, така че обърнете внимание на малките детайли. Поставете обувките си върху подходящите рафтове за обувки, уверете се дали има място за обувките на гостите, след това измийте вратата, пометете верандата, вземете гребло и преминете през предната морава. И накрая, последен щрих: закачете празничен венец на вратата си, за да поздравите гостите. Малко усилие може драстично да трансформира бъдещите празници за вас и вашите гости, позволявайки ви да се насладите на ваканцията и да се запознаете с нови хора.

Оцени тази статия
Директория за статии TopBg.org