По какво се познава качественият алкохол?

Магазин за Алкохол

Колкото и привлекателна да е цената, не бива веднага да се втурвате да купувате. От бира до вино и спиртни напитки има такива, които не са с високо качество. Трябва да умеете да разпознавате хубавите продукти, които ще закупите, за да са с добър аромат, вкус и цвят. Но как да стане това?

Търсете сертифицирани продукти

Те се състоят от етанол, който е безопасен за консумация в умерени количества. Незаконно произведените спиртни питиета могат да бъдат направени с други видове алкохол, които крият сериозни рискове за здравето. Някои от по-тежките симптоми включват гадене, виене на свят и болка в корема. В онлайн магазините също се предлага голямо разнообразие от напитки – водка, ром, джин, анасонови видове и други. Понеже в този случай няма как да видите какво реално купувате, доверявайте се само на лицензирани и доказани сайтове.

За какви визуални индикатори да следите?

Има много лесен начин да проверите дали алкохолът по рафтовете е качествен и отлежал само като го гледате. Трябва да обърнете внимание на:

  1. Ниво на запълване

За вариант, за който се твърди, че е произведен през 20-ти век, нивото на пълнене с течност достига само до средата на гърлото. 

  1. Утайка

Уискитата са склонни да оставят утайка, докато узреят, така че проверете дъното на бутилката много внимателно, преди да купите. Липсата на утайка може да означава, че шишето е било напълнено не много отдавна.

  1. Мехурчета

Това се отнася до разпенването, което се получава при разклащане. Балончетата, които се образуват в бутилка уиски при 40% алкохол (ABV), ще изчезнат за секунди. От друга страна, такава с повече от 50% ABV има тенденция да има мехурчета, които издържат 20 секунди или повече. Ако балончетата не реагират съответно на ABV, посочен върху етикета, това може да е намек, че напитката не е автентична.

  1. Опаковка

Начинът на опаковане на бутилката може да даде някои знаци за това дали алкохолът е качествен или не. Най-лесният начин за нелицензирани продавачи да печелят, е като копират добре познати марки и се опитват да продават техните заедно с оригиналните. Бъдете внимателни – много от тези продавачи фалшифицират известните марки и се опитват да го представят за истински.

Внимавайте за опаковки с лошо качество, като счупени пломби, отлепени етикети или дори нещо толкова незначително, като правописни грешки. Ако има някакви гънки или неравности на етикета, които могат да показват, че опаковането е с ниско качество, алкохолът вътре вероятно не е достатъчно качествен.

  1. Тегло и форма на бутилката

Усещате ли шишето толкова тежко, колкото трябва да бъде? Ако не е така, най-вероятно е некачествена напитката вътре. Фалшивият алкохол обикновено се съхранява в по-леки бутилки, така че внимавайте и за това.

Също толкова важна е формата на шишето. Често най-трудната част от имитирането на истинското питие е да се възпроизведе отличителния дизайн на самата бутилка – от гравиране до оцветяване. Силуетът трябва да съвпада с истинския си аналог, включително дълбочината на трапчинката в долната част на бутилката (известна още като пунт).

Има много доходоносен бизнес и в пълненето на автентични бутилки с фалшиви продукти. Ето защо е много важно винаги да купувате от реномиран супермаркет или магазин. Дори тогава трябва да проверите за уплътненията на капачките. Ако са счупени, е добре да не се купуват. Въпреки че счупените пломби може да не са точен индикатор за това дали алкохолът е фалшив, те сигнализират, че съдържанието е подправено.

  1. Ценообразуване

Избягвайте да купувате алкохол на абсурдно ниски цени. И тук не говорим за промоционални цени от легализирани търговци, а за наистина съмнително ниски такива. 

Спазвайки съветите, които изготвиха специалистите за вас и можете да бъдете спокойни, когато пазарувате. 

Оцени тази статия
Директория за статии TopBg.org