По-добра и нежна кожа с флорална розова вода

Здраве

Флоралната розова вода помага изключително много за нежността и гъвкавостта на кожата.

Натуралната розова вода успокоява, освежава и нежно почиства кожата. Подходяща е за всеки тип кожа и помага при слънчеви изгаряния, уморени и подпухнали очи. Укрепва и витализира косата. Ароматизира, създава добро настроение.

Лечебното действие на розовите листенца е известно от древността. Римляните и персите са използвали розовата вода за ароматизиране, охлаждане на кожата, а също и като освежаващ козметичен продукт.Египетската царица Клеопатра е използвала бани с розови листенца за подобряване на тургора на кожата. Азиатците и източните жители използвали розова вода за готвене. В древни книги арабският философ И. Халдун описва свойствата на розите и розовата вода, получени от цветни листенца чрез изпаряване. От началото на осми век пр. н. е. търговците пренасят розова вода в съдове в Китай и Византия. Персийската провинция в онези дни е основният производител на лечебна вода. Например владетелят на Багдад, Мамун, поръчва повече от тридесет хиляди съда с розова вода годишно от персийски търговци.

Розовата вода е течна субстанция с приятен флорален аромат; получени чрез изпаряване на течност, кондензация на пари. При приготвяне на розово масло се образува вторичен продукт – розова вода. Козметичният продукт не съдържа компоненти, съдържащи алкохол.

Как влияе розовата вода на кожата?

  • Укрепва стените на кръвоносните съдове;
  • Намалява сърбежа по кожата;
  • Участва в регенерацията на епидермалните клетки;
  • Овлажнява, успокоява кожата;
  • Има антисептично действие;
  • Използва се като профилактика на изгаряния след продължително излагане на слънце;
  • Елиминира възпалителните процеси.

Ако сте се уверили в многото полезни свойства и сте решили да придобиете гъвкава, еластична и добре хидратирана кожа, то е време да опитате предложението, което можете да закупите от линка, посочен по-долу…

Можете да поръчате продукти за кожата от тук: https://www.eterika.eu/products/naturalna-rozova-voda-eterika-100ml

Оцени тази статия
Директория за статии TopBg.org