Пълен наръчник за избор на входна врата

Входната врата е порталът между Вашия свят и външния такъв. Изборът е труден, изпълнен с дилеми и със сигурност не е лесен. С нашите съвети се надяваме да помогнем да сведете до минимум дилемата си измежду всички онези красиви изкушения, които ще разгледате.

  1. На първо място уточнете дали моделите входни врати, които разглеждате са подходящи за външни условия, защото ако нямат съответната защита, а вратата е изложена на директни атмосферни условия, много бързо ще се съсипе покритието и целостта ѝ.
  2. Поинтересувайте се от пълнежа на вратата, защото е от голямо значение за изолацията. С качествена можете да си подсигурите значително намаляване на сметките за отопление и охлаждане. Също така, колкото по-качествен е материалът, разположен във Вашата врата, толкова по-тихо и изолирано ще е Вашето жилище.
  3. Важни са и всички уплътнения, които в комбинация с пълнежа, създават един перфектно шумоизолиран дом. Също така пълнежът е тясно свързан с всички допълнителни екстри като скрити панти, допълнителни пасивни шипове, заключващата система (най-добре е да са повече от една и да са независими), капачки против разбиване и други, от които зависи колко точно устойчива е Вашата врата срещу влизане с взлом. Нека дадем всичко от себе си, за най-добрата защита дома.
  4. Резе или допълнителна ключалка тип „Резе” са едни от екстрите, с които задължително трябва да разполага Вашата нова придобивка. Сигурни сме, че не бихте рискували да отворите на някой, който умишлено се е скрил от обхвата на шпионката и точно затова резето позволява крилото да бъде открехнато до определена степен, като безопасен начин да разберете кой е неизвестният човек от другата страна на вратата.
  5. Огледайте добре модела на вратата – дали формите ще паснат на интериора Ви. Много често входната врата е трудно да бъде съчетана цветово с интериорните, защото всеки производител работи с определена цвета гама, но варианти винаги има.
  6. Обърнете внимание и на фризовете – не само от естетична гледна точка, а имайки предвид, че по-острите и дребни такива се чистят по-трудно, а респективно по-едрите и заоблени – по-лесно, все пак поддържането на вратата чиста също не е за подценяване. Със сигурност не искате да гледате на почистването като на губене на време и енергия, а като нещо бързо, лесно и приятно.
  7. Напълно естествено е, когато закупуваме някакъв продукт да търсим най – евтиният вариант, с цел спестяване на средства, но много често цената е правопропорционална на качеството на продукта. Разбира се, ако говорим за бързооборотни стоки, като например храна, можем да си позволим да закупим такава на по-достъпна цена. Но, когато става въпрос за врати, трябва да се замислим много сериозно.

Врати не се купуват всеки ден, така че с чиста съвест можете да отделите малко повече време и средства за да получите перфектен резултат.

Rate article