Панели за стените вкъщи – как да изберем подходящите?

Бизнес

Стенните панели са иновативно предложение от сферата на интериорния дизайн. Панелите са модернистично решение за трансформиране на домашния интериор. Те придават стил и елегантност в декора, като същевременно съхраняват уютната атмосфера.

Декоративните стенни панели съчетават естетика и функционалност в едно. Те са практичен избор, който се съчетава с различни стилове на декориране, цветове и мебели.

Основно стенните панели се поделят на два вида според материала, от който са произведени. Първият вид панели за стени са изготвени от дървесни частици и ПВЦ. Вторият вид стенни панели е произведен от 100% Полистирол.

Каква е разликата между двата вида стенни панели и как да изберете подходящите за вашия дом?

Характеристики

Стенните панели от дърво и ПВЦ притежават характерна релефна структура, наподобяваща автентичен дървесен материал. Панелите са обемни, но в сърцевината си са кухи. Това ги прави изключително гъвкави, леки и лесни за монтиране. Дървесните стенни панели са висококачествени, устойчиви и издръжливи. Те не се подлагат на влага и предлагат лесна поддръжка.

Панелите за стенни от Полистирол са изцяло рециклируеми. Те са обемни и притежават по-висока плътност, в сравнение с дървообразните панели с ПВЦ. Този вид декоративни панели се характеризира с релефна структура и висока издръжливост. Панелите са влагоустойчиви, леки и гъвкави. Те се монтират лесно и отново предлагат практична поддръжка.

И двата вида панели имат сходен дизайн и характеристики. Всеки от видовете има висока издръжливост, като тяхната плътност допринася за изолирането на шумовете в помещението.

Ценови диапазон

Съпоставяйки различните видове стенни панели, то като основна разлика е ценовият им диапазон. Панелите от дърво и ПВЦ са разположени в по-високия ценови клас. Те са изключително здрави, плътни и по-леки, в сравнение с панелите от Полистирол. По-високата им цена се дължи на смесицата между няколко вида различни материали, които включват дървесни елементи.

Панелите от Полистирол са разположени в по-ниския ценови диапазон. За тях е характерно, че са гъвкави, леки и по-плътни. Съставени са от един вид материал, заради което са по-финансово достъпният избор.

Панелите от дърво и ПВЦ комбинират няколко материала и са разположени в по-високия ценови клас, затова са подходящи за реновиране на малки участъци от стени с цел поставяне на акцент в декора. Панелите от Полистирол са в по-ниския ценови диапазон, като са перфектно решение за реновиране на по-големи участъци или цялостно преобразяване на стените в дома.

Да обобщим:

Този тип 3Д панели за стена са модернистично креативно решение от света на декора, което може да преобрази всяко кътче от дома. Те са иновативни, елегантни, стилни и представляват перфектното допълнение от интериора на всеки дом.

Основните видове панели са панелите от дърво и ПВЦ и панелите от Полистирол. И двата вида притежават сходни естетически качества, като основните разлики са в плътността, видовете материал и ценовият диапазон.

Оцени тази статия
Директория за статии TopBg.org