Отвор за врата – как се прави?

кърти чисти извозва Услуги

Ако сте си закупили нов апартамент, но идеите ви за него се разминават спрямо устройството и разположението му, то може би нашата статия ще бъде полезна за вас. Много често тези идеи са свързани с промяна на входовете и изходите в различните помещения, като изграждане на нова врата, нов прозорец, разширяване на съществуваща врата и други.

Определете вида на стената

Най-важното нещо, което трябва да направите, ако сте взели решение да правите нов отвор за врата е да разберете от какъв материал е направена тя и какво е нейното предназначение, т.е. дали е преградна или носеща. Необходимо е да инспектирате внимателно и отговорно, вида на станата, от какво е изградена и дали в нея има наличие на кабели, тръби и други. Стените, които съдържат вентилационни отвори за ОВК, водопровод или електричество, трябва да се отстраняват с повишено внимание. Ако стената ви има електрически контакт, наемането на професионалист обикновено е най-сигурният и безопасен вариант. След като определите, че стената ви не е носеща и няма важни водопроводни или електрически проводници, започва забавната част – разрушаването. Очертайте зоната, която трябва да изкъртите. Направете няколко стартиращи удара с чук. Ако стената е от гипсокартон, всичко ще се случи лесно – отстранявате панелите, отървавате се от изолацията, ако стената е тухлена ще трябва да включите по-сериозни инструменти за къртене на стена.

Къртене на стена

Преди да стартирате демонтажа е необходимо да се уверете, че имате всички необходими инструменти и оборудване за къртене на стени . Това включва предпазно облекло и очила, работни ръкавици, маска, защото процеса е изключително мръсен и опасен, чук, бормашина, дървени летви, крепежни елементи и други. След като имате всичко необходимо, за да започнете своя проект, е време да се захванете с процеса по изграждане на отвор за врата. Ако не можете да се справите сами, можете да поискате помощ от приятели или друга опция е доверете на фирма за кърти чисти извозва. Така ще си спестите много главоболия и време.

На първо място е необходимо да обезопасите, както себе си, така и всичко около мястото на къртенето, защото ще се вдигне много прах. Преди да започнете, планирайте къде ще изхвърлите строителните отпадъци.

Почистване на строителните отпадъци

Бъдете изключително внимателни, докато сте в първия етап на процеса – кърти, чисти, извозва. След като приключите, след вас ще останат гигантско количество прах и отпадъци, за които трябва да помислите. Супер идея е да се възползвате от услугите на различни фирми за кърти чисти извозва услуги. Така за относително ниска цена ще получите бързо изхвърляне и извозване на строителни отпадъци , което ще ви спести много време.. Почистете основно помещенията, които обединихте. Със сигурност едно почистване няма да е достатъчно, защото строителният прах е упорит замърсител. Сега, когато разчистихте пътя, е време да пристъпите към поставянето на избраната от вас врата.

Оцени тази статия
Директория за статии TopBg.org