От каква възраст се ползва активна гимнастика

Дом и семейство

Активната гимнастика е поредното съвременно пособие за бебе, което намира ежедневно приложение в света на най-малките. Нейната роля е да привлече вниманието на мъничето, стимулирайки го да извършва движения със своите ръчички и крачета. Разпознаването на наличните цветове и форми е също част от концепцията на днешните активни гимнастики, които се определят като задължителни играчки при отглеждането на пеленачето.

Какво е активна гимнастика

Безопасната игра е основен приоритет за всеки родител. С оглед на това, предоставяните на детето играчки трябва да са изработени от напълно безвредни материали, също както и да не съдържат остри и прекалено малки елементи, които да застрашат бебето. Детската гимнастика-килимче е изцяло съобразена с крехката възраст на пеленачето, гарантирайки му едно незабравимо преживяване в часовете на бодърстване. 

Уредът е много полезен за развитието на малкото, защото привлича неговото все още неустойчиво внимание за по-дълго време. Наред с това, ярките цветове на висящите играчки от арката спомагат за изграждането на ключови способности в най-ранния етап от развитието на бебето. Ако то е поставено по гръб, се развиват координацията и сетивните умения, а ако детето е сложено по корем, по този начин то укрепва гръбчето и врата си. 

Уреди, като бебешка гимнастика, са полезни, защото са:

  • Многофункционални;
  • Напълно безопасни;
  • Лесни за употреба и поддръжка;
  • Предлагани в най-различни модели, цветове и материали;
  • Полезни за визуалните възприятия и вторичните кръгови реакции на бебетата;
  • Достатъчно интересни и атрактивни, че да осигурят мигове на спокойствие и забавление за цялото семейство. 

Изберете бебешка активна гимнастика с топки и играчки от онлайн магазин Rayatoys.com и осигурете на детето си пълноценно и разнообразно ежедневие.

От каква възраст се ползва

Насърчаването на движенията с крака и ръце трябва да се случи още в първите месеци от живота на малкото дете. Някои видове активни гимнастики са подходящи за новородени, докато други се включват в режима след третия месец. Във всички случаи, шареното килимче ще допринесе за зрителната активност и фината моторика при най-малките, също както и за пространствените възприятия, които в началото не са добре развити. Някои видове подпомагат детето да се хване за играчките над него и да седне, а в последствие и да се изправи.  

Можем ли да я поръчаме онлайн

Поръчайте активна детска гимнастика от Рая Тойс онлайн и се възползвайте от ниските цени и голямото разнообразие от всякакви други видове дървени, плюшени и пластмасови играчки за най-малките. Само няколко кликвания Ви делят от разнообразното ежедневие и вълнуващите игри за цялото семейство!

Оцени тази статия
Директория за статии TopBg.org