Организация на банята – допълнителни места за съхранение, които ще улеснят живота ви

Дом и семейство

В банята държим доста неща – козметика, аксесоари баня за и оборудване за оформяне на косата. Когато искаме да се отпуснем след тежък ден, е добре да поддържаме стаята в ред и да държим всички нужни предмети скрити. Ето защо е важно да заложите на  мебели и аксесоари, които ще ви дадат допълнително пространство за съхранение на необходимите неща. Благодарение на тях банята ви ще бъде подредена и лесно ще се отпуснете в нея.

Нашите съвети

Прикрепете куките за кърпи и халати

Куки, релси и закачалки на врати или мебели са приспособления, които ще ви улеснят да закачите халатите, пижамите и тоалетни принадлежности. Благодарение на това организирането на всички удобни неща в банята ще бъде много по-лесно.

Използвайте самозалепващи се куки, чаши или кутии. Те ще ви улеснят да съхранявате аксесоари и козметика. Ако искате да оборудвате банята си с оригинални аксесоари, направете сами закачалка за халати и кърпи.

Допълнителни рафтове

Ако сте креативни с подреждането на рафтовете в банята, можете да спечелите повече място. Заложете на стенни рафтове – можете да ги монтирате над мивката или точно до нея. Ако изберете мебели по поръчка, можете да ги поставите на труднодостъпни места. Благодарение на това ще имате повече място в централната зона на банята. Не забравяйте обаче да вземете всички измервания внимателно и след това да ги съобразите с конкретни модели мебели. Само по този начин ще приспособите стаята според вашите нужди.

Ако предпочитате дискретни решения, изберете рафтове, монтирани зад вратата – те са ненатрапчиви и в същото време осигуряват място за съхранение на необходимите дребни предмети.

Стени – използвайте ги за съхранение на неща

Стените са елемент, който често пренебрегваме, когато аранжираме дадена стая. Това е грешка – организирането на банята, използвайки ги, е чудесно решение. Всичко, което трябва да направите, е да изберете елементите, които можете да закачите на стената. Благодарение на това ще спестите място на плота.

Можете да закачите сапунерките и дозаторите за сапун между мивката и огледалото, както и четката за зъби и държачите за чаши.

Спестете място и организирайте добре банята си, за да може винаги да радва окото ви.

Източник: granitogress.com

Оцени тази статия
Директория за статии TopBg.org