Онлайн кредит веднага – какви рискове крие?

Бизнес

Когато ви трябва кредит на момента, можете да се възползвате от финансовият продукт онлайн кредит. Този вид финансова услуга нашумя през последните години. Имате удобството да кандидатствате в удобно за вас време, без да напускате мястото, на което се намирате. Само с няколко клика през мобилно устройство можете да подадете заявка за заем и да получите становище до няколко минути. При положение, че получите одобрение, повечето фирми предлагащи онлайн кредити ви дават възможността да подпишете договора на момента. ‘‘Подписването‘‘ се случва дистанционно, а усвояването на отпуснатата сума – бързо.

За какво да внимавате, когато теглите такъв кредит?

Онлайн кредитът е заем отпускан предимно от небанковите финансови институции. Онлайн кредит веднага е продукт, който се взема лесно и бързо, но крие своите рискове.

Следователно, той крие същите рискове като останалите бързи заеми. Преди да изтеглите заем, запознайте се с всички изисквания на кредитната компания. Различните фирми имат различни изисквания към клиентите си. Едни от тях имат по-строга политика и искат клиентите им да имат доказуеми доходи и добра кредитна история. Други са по-либерални, но пък могат да ви изискат поръчител или банкова гаранция.

Друго, за което да внимавате са таксите. Една от причините много потребители да се страхуват да изтеглят кредит е, че се притесняват от допълнителните начисления. Освен лихвата по заема, компаниите често налагат и такси. Такива могат да бъдат: такса за разглеждане на документи, такса за бързо одобрение, такси за промени по погасителния план, такса за предсрочно погасяване и други. Когато кандидатствате онлайн и нямате личен контакт със служител на фирмата е трудно да разберете всички подробности по заема. За това ви съветваме да се обадите по телефона оставен от кредитните фирми, които сте избрали, и да попитате за всички детайли.

Дистанционна идентификация

След като сте избрали кредитна фирма, е време да кандидатствате. Ако бъдете одобрени за онлайн кредит веднага ще е нужно да преминете през процес доказващ самоличността ви. Този процес се нарича дистанционна идентификация. Различните фирми могат да имат различни процеси, но основното, което е нужно е да снимате личната си карта и от двете страни, както и да си направите специално селфи.

Пазете личните си данни

Давайте личните си данни само на оторизирани институции. Не отваряйте съмнителни имейли, и не попълвайте личните си данни в тях. Друго, което в никакъв случай не бива да правите е да показвате личната си карта на свои познати. Случаи, в които някои се опитва да изтегли заем от името на друго лице не липсват. Колкото и добри да са защитите на финансовите институции понякога злонамерените лица успяват да ги измамят.

Четете договорите, които подписвате и бъдете внимателни. Да се вземе онлайн кредит е бързо, но не забравяйте, че трябва да го погасите навреме. Колкото по-редовни платци сте, толкова по-изгодни заеми можете да теглите в бъдеще.

Оцени тази статия
Директория за статии TopBg.org