Обувките в мъжкия гардероб

Обувките заемат важно място и в мъжкия гардероб. Мъжете по правило не се вманиачават на тема обувки така както жените. Това,разбира се,съвсем не означава,че им е все едно в какво ще обуят краката си.Не случайно и мъжките обувки следват всички модни и стилови тенденции.Изборът на обувки зависи изцяло от личните предпочитания,но все пак можем да изброим няколко модела,които е хубаво всеки мъж да притежава.

Кафяви мъжки кожени обувки с връзки.Изключително практични са тези обувки.Може да се съчетаят с облеклото в офиса и с някой по-официален случай. Еднакво добре стоят с подходящ панталон и сако,както и с дънки и риза.

Официални мъжки обувки.В класическия си вариант тези обувки са черни,с остър връх,с връзки и изработени от естествен лак отвън и мека кожа от вътре.Обезателно трябва да имате един чифт от тях.Това са обувките,които ще носите със строги,официални тоалети на приеми и изискани събития.

Ежедневни мъжки обувки-това ще са онези два-три чифта,които носите в свободното си време, зимата обикновено едни ботуши и два чифта официални обувки .Разнообразието тук е голямо,няма строг етикет,който да съобразите при избора си.Може да се спрете на модел от лека кожа,текстил или изкуствен материал за топлите месеци.За зимата си вземете чифт удобни,топли ботуши от естествена кожа, черни или кафяви, с дебела подметка,високи до глезените-лесно ще ги съчетавате с палта и дебели якета.

Спортните мъжки обувки-любими и предпочитани от повечето мъже.И все пак.Носете през деня или вечерта кецове с равна мека подметка.Избирайте ги в светъл цвят за по-голямо впечатление.Оставете маратонките за случаите,когато спортувате.

Да прибавим и кожените сандали и чехли, които са идеални за горещите летни дни.Съчетават се добре с дънки и спортно-елегантни панталони.

Винаги може да допълвате гардероба си с нови и нови модели обувки.Изброените са по-скоро основните,които е нужно да присъстват в гардероба ви,за да можете спокойно да посрещате всеки случай.

Оцени тази статия
Директория за статии TopBg.org