Няколко простички съвета как да накарате вашия iPhone да работи като нов

Когато си закупите първокласно Apple устройство, ви се иска да го запазите в добра форма възможно най-дълго. Няколко простички съвета могат да ви помогнат много в поддържката на вашия Iphone, за да ви служи по-дълго време. Докато някои от съветите, които можете да получите от приятели са повече от очевидни, други са далеч не толкова известни.

Например, знаете ли че ако телефона ви е горещ на допир, би следвало да го изключите напълно за кратко? Същото всъщност е валидно и за iPad таблети и Android таблети. Прегряването, най-общо се случва поради това, че процесорът е достигнал своя лимит. Това е особено чест проблем,  ако сте запален геймър на мобилни игри или VR (virtual reality) фен, който ползва апликации с голям разход на батерия. Ако се припознавате в гореспоменатото, то определено трябва от време на време да давате малко почивка на телефона си.

Почистете телефона си

Докато обмисляте кога да занесете телефона си на поправка и почистване на сервиз, поради това, че е станал изключително бавен, има няколко неща, които бихте могли да направите и вие, за да улекотите работата на вашето устройство. Един от най-големите недостатъци на това да имаш камера с голяма резолюция е това, че големината на файловете на всички тези снимки може да „натежи“ и забави устройството. Системния софтуер на IOS трябва да пази и поддържа всичката тази информация, снимки и видеа, така, че отделете малко време, за да почистите дублицираното съдържание, както и такова, от което вече нямате нужда. Също така, добра идея е да ги архивирате на личния си компютър, за да освободите място в телефона си, но да не губите ценните си кадри.

​Изчистването на стари sms съобщения може би би било трудно за някои хора, така че именно за това ви препоръчваме да направите настройки за автоматично изтриване след 30 дни. Можете да се възползвате от тази функция във всяко стандартно sms меню. Говорейки за приложения, нашият следващ мини-съвет е да изтриете всички ненужни апликации, които имате на вашия телефон, ако не ви служат вече. Може би дори бихте желали да се разделите с някои от основните приложения, с които идва телефона ви? Не ги пазете, щом не ги използвате. Звучи очевино, нали? Дайте малко свобода на телефона си.

Намалете известията

Батерията на вашия iPhone ще издържа много повече, ако намалите броя на известията, които се появяват на телефона ви при заключен екран. Тези нотификации, макар и полезни, „таксуват“ батерията ви и продължителността на нейния живот, тъй като процесора на телефона ви трябва да анализира кода от всяко едно приложение, което е обвързано с това да се появи на заключения ви екран. Можете да спрете нотификациите си от менюто с настройките на телефона си, както и в настройките на някои от приложенията, които ползвате.

И докато се намирате в менюто с настройките, обърнете внимание и на графиката с потреблението на вашия телефон. Ако я отворите, ще видите списък с приложения, които вървят в момента и консумират от батерията ви. Деактивирането на някои от тях ще помогне не само за това батерията ви да издържа повече, а и ще удължи живота й, и този на телефона. Всяка апликация използва мощност от батерията, която кара микрочиповете в телефона ви работят допълнително, а това ги износва с времето. Спирането на нещата, които не използвате дава приоритет на тези, които предпочитате да правите на телефона си. Това от своя страна ви доставя удоволствие, тъй като iphonе-a ви започва да работи по-плавно, по-бързо и приятно. Ако ви се струва, че устройството ви е по-забавено от момента, когато сте го купили, това може да е именно поради големия брой на приложенията, които не сте затворили и работят на бекграунда.

Професионален сервиз за iPhone

Има няколко неща, които обаче не трябва да опитвате да поправяте собстевноръчно. Едно от тях е смяната на стъкло/дисплей на iPhone. Отстраняването на проблема на дисплея/стъклото на вашето Apple устройсво е изключително деликатен процес, който може да доведе до тотална повреда, която да не може да бъде отстранена, ако не се доверите на специалисти. Професионалистите в GSM сервиз Бургас винаги ще ви помогнат в отстраняването на проблемите по вашия телефон. В случай, че не сте на територията на град Бургас, винаги можете да изпратите устройството си по куриер, без значение в коя точка на България се намирате. Доверете се на специалистите в бранша!

 

Оцени тази статия
Директория за статии TopBg.org