Град Кюстендил – привлекателен за чужденци

Град Кюстендил Маркетинг

Нашият малък град Кюстендил (85 км от София, 20 км от границата с Македония) е разположен на 550 м надморска височина на североизточния склон на Осоговските планини. Един от най-древните градове в България. Древното име на града – Пауталия – означава „Град на изворите“.

Едно от най-ценните богатства на града е минералната вода. Кюстендил е един от най-големите спа курорти у нас. На територията му има 40 минерални извора с температура на водата +76 ° C. Лечебните центрове са специализирани в заболявания на опорно-двигателния апарат, нервната система, дихателната система и гинекологични заболявания.

Кюстендил и околностите му са известни като овощната градина на България – най-много се отглеждат череши, сливи и ябълки. Всяка година в края на юни хора от цяла Европа се събират в града за „Черешов празник”.

Голям плюс е относително близката София, ако пропуснете мегаполиса, с предимствата на голям град и летище, и в другата посока – Благоевград, Сандански, Петрич, Гърция с несравнимото Егейско море! Вече пътувахме с кола в Македония, Гърция, Черна гора, посетихме и Свети Влас на Черно море.

Живеем на 5 минути от Кюстендил, смятат ни за “селяни” сред градските хора, много обичаме тази земя! Никога не сме срещали отрицателни отзиви от местни жители, имаме прекрасни съседи и приятели! И въздухът от планински бор! И водата! От чешмата тече директно от планината, вкусно и чисто! Плодовете са много евтини през цялото лято и есен (в сравнение с Черноморието). И млякото е селско, истинско, натурално! А през есента могат да се наберат гъби и боровинки в гората ! И гроздето!

Ако всичко, което сте прочели по-горе Ви е харесало, сторило Ви се е интересно и искате да научите още за град Кюстендил, то тогава посетете този сайт: www.Kustendil.net .

Ето още интересни снимки от града:

Кюстендил – панорамна снимка

Ако трябва да сме честни

Оцени тази статия
Директория за статии TopBg.org