Незаменими фитнес уреди за нацепен гръб

Уреди за гръб Здраве

Независимо колко релефна е фигурата ви, огромния нацепен гръб е това, което ви кара да изглеждате като истински звяр във фитнеса.

Това е най-голямата цел на всеки фитнес ентусиаст и безспорно демонстрира вашата отдаденост на тренировките.

От силния гръб зависи и здравословното състояние и до голяма степен начина, по който се чувствате в ежедневието си. Здравите гръбни мускули помагат за поддържането на правилна стойка и предотвратяват гръбначни изкривявания и болки.

Ако мечтаете за голяма мускулна маса и релеф и фигура, която обръща погледите, гърбът е последното, което бихте искали да пренебрегнете. Той определя и вашата стойка, която максимално ще разкрие и подчертае изваяния релеф.

Кои са най-добрите видове фитнес уреди за гръб

Фитнес уредите, които работят за растежа на гръбните мускули, най-често спадат към групата на силовите уреди. Тези уреди работят максимално за изграждането на мускулната маса и релефа и осигуряват максимално натоварване за мускулите.

Ето кои са най-добрите уреди, с които максимално бързо ще развиете голям и релефен гръб.

Гребна машина

Този уред развива силата на гърба, но и влияе осезаемо върху всички мускулни групи, особено раменния пояс и ръцете. Той спада по-скоро към кардио уредите и укрепва сърдечно-съдовата дейност, като подобрява издръжливостта.

Горен и долен скрипец

Всеки фитнес ентусиаст ще ви каже, че това са най-добрите фитнес уреди за здрави мускули на гърба. Той е особено подходящ и за начинаещи спортисти, тъй като има минимална вероятност за травма и максимална ефективност на резултатите.

Този уред притежава лост, който може да се дърпа с различна широчина на захвата, която натоварва определени мускули. По този начин можете да развиете всички гръбни мускули, както и ефективно да натоварите мускулите на гърдите за 2в1 ефект.

В съчетание на упражненията с подходящите добавки, предлагани в Workout.bg, ще постигнете мечтаното си тяло за отрицателно време.

Машина за набиране

Набиранията са едни от най-ефективните упражнения за оформен гръб, но са и сред най-трудните за изпълнение. За целта фитнес залите предлагат фитнес уреди, които помагат с набиранията.

Те също позволяват различна широчина на захвата за развитието на различни мускулни групи и осигуряват постепенно увеличаване на натоварването при набиране.

Pull-over

Пуловър машината работи на подобен принцип като скрипеца и е изключително ефективна в подобряването на гъвкавостта, докато развивате гръбните мускули.

Широчината на захвата, който тя позволява, е по-изолиран от този на скрипеца и таргетира конкретно мускулите на гърба и в по-малка степен трицепсите и гърдите.

Уред за хиперекстензия

Този уред за хиперекстензия развива усилено мускулите на долната част на гърба и помага за укрепването им при хора, които имат проблеми с кръста. Движението при нея е строго фиксирано и прави този уред изключително безопасен.

Тя не напомпва целия гръб толкова, колкото останалите уреди, но подобрява стойката и издръжливостта, което ви позволява да поемате по-голямо натоварване в тренировките.

Оцени тази статия
Директория за статии TopBg.org