Ненадминати по качество и дизайн спортни часовници

Ненадминати  по качество и дизайн спортни часовници

Финландската компания Suunto е създадена през 1936 година. Тя предлага уникални часовници с много функции, които се доближават до тези на компютрите. Освен че разполагат с тези основни технологии, часовниците могат да извършват и точни калкулации. Създателят на марката е изобретил първия пълен с течност компас. През 1950 година компанията се превръща в най-големия износител на компаси. След това тя разработва морския компас K-12. Но интересните изобретения на компанията не спират до тук. През 1987 година тя представя друго свое уникално творение – подводен компютър. Интересното при него е, че работи еднакво добре под вода и на суша.

През 1991 година марката Suunto е закупена от компанията Amer Sports Corporation, която се състои от множество организации, специализирани в производството на спортно оборудване и аксесоари. През 2000 година се появява първият създаден от Suunto ръчен часовник за гмуркане. Това е последвано от представянето на Suunto Spyder – първият подводен компютър, оборудван с дигитален компас. Днес Suunto е един от водещите в света производители на спортни часовници и аксесоари. В тях са съчетани модерни и традиционни технологии. Мултифункционалните ръчни часовници заемат специално място в продуктовата гама на компанията. Ненадминатото им качество и наличието на множество иновативни технологии се ценят високо не само от феновете и колекционерите на часовници, но също и от хора, които водят активен начин на живот. Сериите часовници Elementum, представени от марката, не остават незабелязани.

Те включват три основни линии, предназначени за любителите на пътешествията и на морето- Suunto Elementum Ventus, Suunto Elementum Aqua, Suunto Elementum Terra. Всички модели са оборудвани с LCD дисплеи, а точността им е гарантирана от кварцовите механизми. Suunto е една от малкото марки, които винаги се стремят да са на върха във всяко отношение. Предлагат разнообразие от модели, направени от висококачествени материали и оборудвани с важни функции. Много спортисти днес предпочитат часовниците с марка Suunto. Компанията предлага иновативни в технологично отношение часовници, които същевременно са с удобни за носене размери.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)