Натурални кремове и лосиони за новородени

Дом и семейство

Кожата на новородените и подрастващите деца има висок праг на чувствителност. Ето защо е от изключително значение да се подберат правилните козметични продукти, които да не съдържат агресивни химични съставки или некачествени елементи.

В това отношение натуралната козметика е най-подходящата алтернатива. Естествените козметични продукти са съставени от природно чисти елементи, пригодени към спецификите и потребностите на нежната детска кожа.

Какви натурални кремове и лосиони за новородени да използвате?

Натурални кремове за най-малките

Естествените козметични кремове са базирани на растителни съставки, които са приспособени към чувствителната кожа на новородените. В състава на кремовете за бебета влизат растителни екстракти, съчетани с иновативна формула. Продуктите за кожа са освободени от химически агресивни съставки, парабени, алергени или изкуствени аромати.

Една от функциите на натуралните кремове за бебета е, че те имат силни подхранващи свойства. Растителните екстракти в тях проявяват мощни регенериращи и успокояващи функции, които действат благоприятно върху детската кожа. Натуралните кремове подхранват активно кожата, като стимулират синтезирането на липиди в епидермиса. Растителните елементи в състава допринасят за възпрепятстването на кожните раздразнения, защитават кожата от атмосферните влияния и поддържат нейната естествена влага.

Кремовете с натурален произход за малки деца се отличават със своите антиподсичащи свойства. Те не включват вода и консерванти и спомагат на детската кожа да изолира влагата, като я предпазват от зачервявания или възпаления. Такива кремове против подсичане съдържат цинков оксид, който проявява защитни функции и успокоява кожата. В състава им има и фосфолипиден комплекс, който насърчава синтеза на липиди.

Лосиони с естествен произход за бебета и деца

Лосионите с природен състав предоставят нежна деликатна грижа към чувствителната детска кожа. Те са съставени на основата на растителни иновативни съставки, които осигуряват естествена хидратация и оптимален pH баланс. Формулата на лосионите е специализирана, за да предоставя на детската кожа надеждна защита.

Бебешките лосиони са с консистенцията на олио за тяло. Те съдържат естествени растителни масла, които обогатяват и подхранват детската кожа. Основната функция на бебешките лосиони е да стимулират омекотяването на чувствителната кожа на бебетата. Тяхната богата иновативна формула обгрижва и хидратира детската кожа, като поддържа естествената й влага.

Още една значима функция на натуралните лосиони за бебета е, че те възпрепятстват сухотата, лющенето и кожните раздразнения по кожата. Масажирането на бебешката кожа с лосионите спомага за отстраняването на крусти от скалпа. Същевременно продуктите потискат симптоми като сърбене и кожни раздразнения, както и възпрепятстват тяхното повторно възникване. Лосионите са подходящи за всекидневна употреба, като техният чист природен състав осигурява пълноценна грижа за най-малките.

Да обобщим дотук:

Натуралните продукти са най-добрата алтернатива за поднасяне на пълноценна грижа към кожата на най-малките. Новородените притежават нежна чувствителна кожа, която изисква употребата на продукти без агресивни химически съставки, алергени, парабени или изкуствени аромати.

Кремовете с натурален състав са базирани на растителни екстракти, като подхранват, хидратират и предпазват детската кожа. Те са щадящи и предоставят деликатна грижа към детската кожа.

Лосионите с естествен съставки омекотяват и хидратират кожата, като възпрепятстват нейното изсушаване или лющене. Още повече, продуктите активно се борят с кожни раздразнения и тяхната повторна поява.

Изберете българска козметика за деца от онлайн магазина на Бебо.

Оцени тази статия
Директория за статии TopBg.org