Най-важното за звука – Микрофоните

Лайфстайл

Звукът е много важен в мултимедийните системи. Добрият звук веднага показва нивото на изпълнение на проекта. За да постигнете професионален резултат и да не правите грешки, трябва да знаете поне основите на звукотехниката.

В тази статия ще намерите полезна информация за звуковите сигнали основно на микрофоните.

Строго погледнато, сигналът на микрофона е линеен, но тъй като има някои разлики и в оборудването входовете обикновено са подписани като микрофон и / или линия, ще го разгледаме отделно.

Нивото на микрофона съответства на напрежението, генерирано от микрофона, когато е изложен на звукови вълни, обикновено само хилядни от волта. Това напрежение зависи от силата на звука и разстоянието от източника на звука. Сигналът на микрофона е най-слаб и изисква предусилвател, за да го доведе до ниво на линията.

Когато към входната линия е свързан микрофон, почти няма звук, тъй като нивото на сигнала от микрофона е твърде ниско. Ако свържете източник на линейно ниво към входа на микрофона, звукът ще бъде много силен и изкривен, тъй като сигналът на линейно ниво е много по-силен от това, което може да бъде подадено към входа на микрофона.

Нивото на сигнала на микрофона обикновено се посочва в децибели от нивото на линията и варира от -60 до -40 dBu.

Втората разлика със сигнала на микрофона е наличието на фантомно захранване. Това не се отнася за аудиото, но е необходимо, за да функционират кондензаторните микрофони. Тъй като микрофоните могат да бъдат свързани към различни типове, фантомното захранване се превключва. Най-често срещаното фантомно захранващо напрежение е 48 волта.

Оцени тази статия
Директория за статии TopBg.org