Най-скъпото куче на света – тибетси масиф

nai-skupoto-kuche
Едно куче от породата тибетски масиф струва 1,5 милиона долара! Възможно ли е това?Ще разберете по-надолу.

Какво прави една порода скъпа?
За да разберете защо тибетския масиф е толкова скъп е нужно да изясним защо различните породи кучета имат различни цени. Може би много от вас се досещат, че колкото по-чиста и рядка е една порода, толкова по-скъпа е и това е вярно. Едва ли сте предполагали обаче, че един от определящите цената фактори е така нареченият C-Factor – когато някако Има обаче и други фактори като например това дали поколението на кучето е печелило изложбени състезания и на кое място е било. Когато родословието е известно със своите победи на подобни състезания, самата порода има доста висока цена.
Тибетският масиф е най-скъпото куче продадено някога
Славата на това куче идва от там, че през 2011 г. китайски милионер брои около 1,5 милиона долара за червен тибетски масиф! Ето снимка на скъпоценното куче:

Най-скъпото куче
С тази сума богатия китаец бие рекорда на друга китайка, която купува Тибетски масиф за 609 000 долара.
Самата порода е много древна, родината й е Азия и датира от преди 3000 години. Кучета са потомци на древни китайски племена. Популярни са най-вече в Китай и са притежание на богатите, за да се изтъкнат пред останалите.Тези кучета са използвани основно за пазачи затова и до днес са много подходящи за тази роля. На външен вид са доста големи и пухести, както виждате. Но не се лъжете. Това куче изобщо не е мързеливо, напротив, много е атлетично (крие се под дебелата му козина) и изисква доста разходки.
Източник: УикиРекорди

Оцени тази статия
Директория за статии TopBg.org