Най-честите грешки на начинаещия бизнес

finansiИмате добра бизнес идея, която започва да ви носи пари. Всичко наоколо ври и кипи, а вие имате сигурността, че ще успеете. Дали наистина това ще се случи или ще попаднете в клопката на най-често срещаните грешки, които допускат начинаещите бизнеси? Прочитайки тази статия, можете да разберете къде бъркате и какво да бъде правилното решение за някои от тези казуси.

  • Не знаете какво да правите с първите пари, които се връщат обратно. Учудени сте от размера на сумите, доволен сте, дали пък да не си купите нов апартамент на изплащане? Хм, ами, сигурен ли сте, че тези пари са печалба, а не са оборот? Бъркате ли оборота с вашата лична печалба , вие ще имате сериозни проблеми, при това, не само от счетоводно естество. Много скоро оборотите могат да намалеят, а въздушните замъци, които си строите, могат да се окажат просто илюзии.
  • Ако бизнесът ви върви добре, дали да не започнете втори, защото имате още една такава добра идея. Сигурно това може да е печеливш ход, стига да сте успели да развиете много добра система на управление, на която да се опрете. Инаме, не печелите повече, просто продавате за повече пари свободното си време и всъщност, колкото и пари да спечелите, вие губите, нямате кога да ги изхарчите. Това ще ви доведе до професионално прегаряне, а след това няма да ви се занимава с нищо. Изводът е, че градейки бизнес, вие често правите грешката да сте човекът-оркестър, който прави всичко и е отговорен за всичко. Започвайки втори бизнес, разчитайки само и единствено на себе си, вие се поставяте в неловката ситуация да „изгорите”, като унищожите всичко.
  • Нещата не вървят така добре, а фирмата изисква повече пари от предвиденото. Да се откажете ли, за да не се притеснявате? Уви, отказът от мечтите ви никога не носи спокойствие, а само проблеми. Можете лесно да вземете бърз кредит online и да влеете свежи пари в начинанието. Това може да ви извади на повърхността, не е хубаво да се отказвате, когато сте близо до успеха.
  • Имате хора, които работят за вас. Плащате ли им достатъчно? Никога не подценявайте цената на труда на хората, защото това ще се обърне срещу вас. Вие лесно можете да печелите, ако лишавате другите от адекватно заплащане, но така в дългосрочен план подсигурявате и тяхната нелоялност и несигурност. В един момент ще се окажете обграден от хора, които мечтаят да ви напуснат, въпреки, че всичко върви добре.

Ако тези 4 често срещани проблеми ви замислят, значи четете тази статия по правилното време. Все още имате кога и как да промените нещата, така, че да работят във ваша полза.

http://burzi-krediti.com

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Най-честите грешки на начинаещия бизнес, 5.0 out of 5 based on 1 rating