Мото маски защитават уязвимите части от главата при висока скорост

moto-maski
Страстта по високите скорости може да бъде доста опасна, ако не спазваме правила, които са основни за нашата защита. Без значение на какво превозно средство обичате да натискате педала, колкото по-запознати с рисковете, толкова по-внимателни сме към нашата безопасност. Статистиката у нас е доста тревожна и безразсъдното поведение на някои шофьори има необратими последици. Затова днес превантивните мерки никога не са излишни, когато се екипираме да караме мотор, автомобил, дори велосипед. Може би изложени на чести рисковани ситуации са мотористите. Докато в автомобила сме малко по-защитени, то при карането на мотор изцяло сме изложени на влияния както от други водачи, а също така и на атмосферни условия, с които също следва да се справяме по някакъв начин. Екипировката, включваща защитно облекло, като мото маски, каски , наколенници, подлакътници и други подобни, които да защитят уязвимите части са наистина задължителни.
Не е случайно, че законодателството предвижда задължителни такива, които трябва да имате когато шофирате. Мото спорта не е евтино хоби, но когато се стремим да опазим здравето и живота си е редно да предвидим съответните разходи и за защитната екипировка. Мото маските са едни от достъпните аксесоари, които голяма част от рокери и мото маняците включват към така наречените препоръчителни елементи от оборудването. Ролята им е не само защитна, но и чисто хигиенична. Тя е онзи защитен слой между лицето Ви и каската, която е в състояние да предпази от силният вятър, както и от повторно заболяване от грип. Звучи Ви странно! Всъщност предимството на тази маска е, че тя много лесно се почиства, дори можете на ниска температура да изперете в пералня като по този начин ще елиминирате всякакви бактерии и вируси, които е възможно да са останали в следствие на кашляне или кихане по време на движение. Така защитава не само себе си, но и каската, която доста трудно се почиства заради всички омекотяващи елементи в нея.
Мото маските се изработват от материали, които не дразнят кожата на лицето. Те могат да са такива, които да са предназначени само за устата, а има и такива, които покриват цялото лице, но разполагат с отвори за очите и носът Ви. Без никакво значение дали карате в градски или пък извънградски условия е препоръчително да бъдете добре оборудвани. Всеки сезон изисква и специална екипировка и именно подходящата мото маска без съмнение влиза като част от нея. Осигурете си през зимният период достатъчно комфорт при каране на превозното средство, той е необходим за Вашата защита и безаварийно достигане на крайната точка.

Оцени тази статия
Директория за статии TopBg.org