Модни и стилни – няколко крачки към триумфа

Стилът е индивидуално творчество, проявяващо се всеки ден, през целия живот. И от всяка от нас зависи, доколко той е интересен и впечатляващ околните, които дори може да започнат да подражават. Откъде да започнем?

Първата крачка е поглед в огледалото. Ако това, което виждате не ви харесва, ако мислите, че изглеждате ужасно, трябва да започнете работа по онова, което е вътре у вас. Докато реакцията ви не стане:“Отлично! Косата ми е постоянно се роши, но леката небрежност е на мода!“.  Стилната жена рядко се застоява пред огледалото, защото у нея всичко е чудесно. Дори и да е с повече килограми, тя не ходи в черно, обича ярките цветове, винаги е усмихната и жизнерадостна, защото знае, че позитивната нагласа към живота привлича успеха.

Следващата крачка  е способността за отказ от неподходящите по цвят и размери дрехи. Те винаги са в подходяща гама и носят усещането за комфорт, влизат в чудесни комбинации с много елементи от гардероба.

Стилната жена умее да направи индивидуален акцент в тоалета – шапка, шал или високи токчета. Тя винаги изглежда невероятно – в офиса, на парти или у дома, когато никой не я вижда. Тя не копира сляпо чужди модни изображения. Черпи само модни идеи като интересни цветови комбинации, оригинална яка, модел на панталона или начина на завързване на шала и добавя във визията си индивидуални характеристики. Винаги се съобразява със своя темперамент, фигурата си и своята работа. Знае, че няма да е стилна, ако сляпо копира модните тенденции.

Идеи за индивидуален стил могат да се черпят навсякъде. Главното е да се направи този процес творчески, да се прояви креативност, ако щете и известна доза хумор да присъства, при което, дори цветята на прозореца могат да бъдат вдъхновение за нови идеи.

Важни елементи на стила са стойката и  походката, които добавят много елегантност. Необходимо е да се изучи и езика на жестовете и да се употребяват само онези, които изразяват отвореност към другите.

От огромно значение е и културата. Стилната жена осъзнава своята привлекателност, но това не я прави високомерна и арогантна, защото нейните постоянни качества са учтивост, съпричастност и щедрост.

И накрая – стилът, осигуряващ успех, се открива в цялостното обкръжение на стилната жена – не само в нейната външност, но и във вещите, които използва, в интериора на нейния дом, в местата, които посещава, в нейните интереси и пътувания.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)