Модерни идеи за ремонт на баня

През последните години по-голямата част от собствениците на жилища по целия свят започват все по-често да се възползват от неутрална цветова палитра и традиционни мебели в ремоделирането на бани. Практичността, рационалността и минимализмът все повече заемат мястото на разкоша, особено в малките пространства, докато в големите бани, функционалността и хармонията с природата, постепенно замененят яркостта и помпозността. Ето и някои от основните тенденции в ремонта на утилитарни сгради:

  1. Ярки акценти. В световен мащаб изключително на мода са баните, в дизайна на които са използвани хералдика, екуалистика или майолика. Нека да разгледаме това, което те са – един модерен начин за създаване на положително настроение в интериора на банята за по-смелите собственици на жилища.
  2. Подводен свят. Банята може да бъде ярка, жизнена, емоционална. Всички компоненти на целия подводен свят, създаден от сръчните ръце на майстора, могат да бъдат пресъздадени чрез мозайка в подходящ цвят, размер и текстура. Дори перископа и илюминаторите в банята са добра идея за декор.
  3. Минимализъм. В минималистичния стил на модерната баня няма място за керамични плочки. Върху стените се третират водоустойчиви емулсии на неутрални тонове. В интериора няма нищо излишно, освен практичност и рационализъм. Иначе казано, нищо не отвлича вниманието от ключовите обекти.
  4. Неутрална мозайка. Благодарение на мозайките, които са на разположение в онлайн магазините за довършителни материали в наши дни, е трудно да се определи какви са точно размерите на банята, за да се видят границите на тавана със стените и пода, например. Мозаечни плочки, които са на мода са неутрални и спокойни.
  5. Баня в три цвята. Мозаечни или декорни плочки в три цвята създават невероятен характер в банята. В текстурата преобладават геометричните, флоралните и абстрактните акценти, които могат да трансформират пространството по желан от собственика му начин. Например, вертикалните орнаменти правят банята да изглежда по-висока, а хоризонталните – по-широка.
  6. Инженерни материали. Най-новата тенденция в дизайна на бани е алтернативната подмяна на керамичните плочки върху хидроизолиращи съвременни материали за обработка на повърхности. Гранитогресните плочки все още могат да се видят на пода на една модерна баня, но те по-често се заменят с естествени суровини от групата на еко-материалите.
Оцени тази статия
Директория за статии TopBg.org