Месните продукти и защо трябва да консумираме свежо месо | Директория за статии TopBg.org

Месните продукти и защо трябва да консумираме свежо месо

February 6, 2019 | Автор: | Публикувано в Бизнес

Месните продукти заемат специално място при ежедневието на човека.

Явява се един от основните източници на пълноценни белтъци, които представляват съвкупност от заменими и незаменими аминокиселини.

Благодарение на месните продукти си набавяме ценни минерални вещества и витамини.

Какво месо ще консумираме зависи от хранителната и биологичната стойност на животното, възрастта, породата, неговата охраненост. Месото по своята същност представлява мускулна тъкан, съдържаща голям процент вода, около 20 % белтъци, между 5 и 30 % мазнини, както и приблизително 1 % въглехидрати и производни. Месото съдържа още желязо, фосфор, витамини от групата B, мед и други.

Аминокиселините представляват карбосилни киселини, разделени на две групи, както по-горе стана ясно. Заменимите могат да се синтезират в организма, а незаменимите – не могат.

Белтъците от животинското месо се отличават  с богато съдържание на растежни фактори. Към тях спадат аминокиселините триптофан, аргинин, лизин.

Благодарение на внесените с храната незаменими аминокиселини се осигурява изграждането на ензими, хормони, тъкани, антитела и други. Това е и причината консумацията на месо в детска възраст и в периода на пуберет да е задължителна, за да расте дететео правилно и да се развива добре.

Тук е мястото да споменем, че местни продукти се предлагат в големите вериги, но и в малки месарници. Нашият екип Ви препоръчва да се доверявате на месни магазини, предлагащи качествено и свежо месо, и да бъдете внимателни, закупувайки от големите вериги, тъй като месото от тях често е в замразен вид и не се знае колко е прясно.

Истината е, че все повече потребители добре се ориентират и се насочват към т.нар. квартални месарници.

Именно и ние Ви препоръчваме да посещавате такива. Естествено, ако се намирате в София, трябва да знаете, че едно от местата, където се предлага свежо месо е магазин Котлет.

И така, ако търсите месарница в София, то Котлет е Вашето правилно място. Сами ще се уверите, че продуктите, които приготвяте, рецептите придобиват съвсем друг вкус, използвайки качествено, свежо месо.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Месните продукти и защо трябва да консумираме свежо месо, 5.0 out of 5 based on 1 rating
Comments Off on Месните продукти и защо трябва да консумираме свежо месо

Comments are closed.