Мебели по поръчка за съвременен интериорен дизайн

Когато обзавеждате дома си, вие можете да имате някой точно определени идеи за интериорния дизайн. Съществуват различни стилове, така че всичко зависи от вашия усет и индивидуалност. По-романтичните натури обикновено наблягат на викторианската пищност, докато модерният и изразителен подход при вътрешното обзавеждане е по-типично за хората, които обичат изчистения и минималистичен дизайн.1507883_560906177330336_372380040_n
Когато говорим за съвременно обзавеждане, веднага се сещаме за мебели по поръчка, по-сдържани цветове и подходящо комбиниране на гамите. Въпреки това, няма съмнение че съвременния интериорен дизайн е много повече от това… Ето защо, тук ще получите няколко идеи от специалистите по дизайн в Мебели Плам Стара Загора, които ще ви помогнат да създадете дом, който е модерен и в същото време неподвластен на времето.
Новите методи за обзавеждане включват разумно използване на цветовете, изчистени линии при изработката на мебели по поръчка и сдържано използване на декоративните елементи. Този тип интериорен дизайн не рядко използва симетрични елементи, които са много приятни за очите. Често се добавят декорации от бамбук, тръстика и други естествени и екологични материали, които да допълнят цялостното излъчване. Много често погрешно се смята, че цветовите палитри не трябва да са рязко разграничими и да са с предимно неутрални нюанси. Това е далеч от истината, особено що се отнася до модерните тенденции. Могат да се използват успешно топли, земни и дори ярки неонови цветове, които да създават визуален интерес към самата стая.
Използваните мебели по поръчка, с които ще декорирате дома си трябва да притежават едновременно много прост, но спиращ дъха дизайн. Прекалено богато украсените или викториански мебели не са подходящи за модерния интериор. Често използвани материали са стоманата или хрома, които допълват дървото и така се постига много силен ефект. Тапицериите, независимо дали става въпрос за диваните, фотьойлите или столовете, трябва да бъдат в еднакъв цвят или да имат добавени еднакви геометрични фигури като килимите и завесите. Кичозните флорални щампи не са добър избор при модерното обзавеждане.
Идеи от Мебели Плам Стара Загора за съвременен интериорен дизайн за дома
Това са най-модерните тенденции в света на интериорното оформление. Спалнята е добре да бъде боядисана в един цвят, което и придава по-просторен вид. Мебелите могат да бъдат в черно и бяло, като спалнята и скриновете не трябва да са прекалено големи и е добре да са с по-опростен, но елегантен дизайн. По-ниското легло, без излишни украси и дърворезби е перфектният вариант за съвременната спалня. Можете да покриете леглото с някакъв луксозен плат като жакард или тафта в ярки цветове, с което ще придадете една завършеност и елегантност. Поставянето на много възглавнички не е добър вариант. Върху скриновете сложете някакви модерни настолни лампи или декоративни артефакти. На стените можете да сложите картини от абстрактната живопис в електрикави цветове като синьо, червено и жълто.
Съвременно обзаведеният хол включва модерни мебели по поръчка, които са разположени в групи. Холните маси, които са със стоманени лайсни са центъра на стаята, като около тях се разполагат модулните дивани. Стените могат да се декорират също с абстрактни картини, а също и с модерни аплици. Диваните е добре да са в светли нюанси, декорирани с по-ярки възглавници. Камината в хола е много добър вариант за онези от вас, които имат такава възможност. Така ще имате достатъчна топлина, а в същото време и стил. Не забравяйте, че пространството никога не трябва да изглежда претрупано и тясно. Използването на стъкло, а също и на огледала, визуално прави стаята по-просторна, което е част от модерните концепции за обзавеждането.
Последният съвет от дизайнерите на Мебели Плам Стара Загора е: „Винаги помнете, че малкото винаги е повече при съвременния и стилен интериорен дизайн“.
Още изключителни предложения за съвременен интериорен дизайн можете да намерите на www.MebeliPlam.com

Оцени тази статия
Директория за статии TopBg.org