Лечебен масаж

Здраве

При остеохондроза междупрешленният диск се влошава. Когато този процес е в занемарено състояние, самият организъм вече не може да възстанови тъканите. Появява се силна болка, която трябва да се лекува своевременно. За да се премахне болката и да се излекува болестта, се предписва терапевтичен масаж, той може да върви както в комбинация с други процедури, така и сам по себе си. Има противопоказания за масаж с това заболяване. Лечението може да бъде предписано само от лекар.

Нарушенията в шийния отдел на гръбначния стълб могат да бъдат причинени от неправилно разпределение на товара или носене на неудобни обувки. За да предотвратите това заболяване, трябва да се занимавате със спорт или просто да правите упражнения сутрин. Това укрепва всички мускули.

Ако заболяването все пак възникне, тогава се предписва терапевтичен масаж.

Масажът облекчава мускулните спазми, които причиняват болка във врата. Повишава мускулния тонус, помага да се запазят цели гръбначни дискове непокътнати.

На този масаж може да се довери само професионалист. Преди процедурата е препоръчително да прочетете отзивите на масажиста, който ще прави масажа. Той трябва да има специално образование. Неправилният масаж може да причини сериозни усложнения.

При това заболяване има противопоказания за масаж. Те могат да откажат масаж, ако има онкологично заболяване или някакъв възпалителен процес.

Процесът на масаж протича на етапи. Терапевтичният масаж се прави, докато лежите на специален диван. Те използват масла за по-удобен процес.

Преди започване на основния масаж се прави месене на мускулите. Шийният отдел на гръбначния стълб се масажира с дланта отгоре надолу и след това в обратна посока.

След това те затоплят зоната на яката, като постепенно увеличават интензивността на масажа. Сега терапевтичният масаж се прави с пръсти, за да се разтегнат добре мускулите на врата. Вторият етап от масажа е най-интензивен, той просто тонизира мускулите на врата.

В самия край на масажа се извършва триене и нежно потупване с пръсти.

Цялата процедура отнема половин час. При извършването му може да има дискомфорт в шийните прешлени. След края на процедурата е необходимо известно време да сте в легнало положение, за да постигнете желания ефект.

Облекчението идва след първата процедура. Но за да се консолидира ефектът, са необходими поне 10 сесии. Много е опасно да се извършват масажни сесии при хипертония.

Остеохондрозата може лесно да бъде объркана с друго заболяване, при което не може да се извърши терапевтичен масаж. След това ще бъде назначен преглед и друго лечение.

Оцени тази статия
Директория за статии TopBg.org