Кухни по размер от МДФ и ПДЧ

Какво представлява МДФ и какво е  ПДЧ?

Сигурни сме, че често ги срещате, в списания, каталози и онлайн, но какво всъщност представляват?  В настоящата статия ще Ви запознаем с двата типа и ще Ви представим кухни, изработени от подобни материали, предлагани от Борман България.

МДФ е съкращение от MDF (Medium Density Fibreboard) и представлява плоча, съставена от дървесни влакна. Те са със средна плътност.  Най-общо казано, МДФ са дребни дървени частици, получени чрез процес по раздробяване от твърда или мека дървесина, до получаването на дървесни влакна, в комбинация с гума, восък, като се получава изключително здрава смес, оформена в пресована плоча.

ПДЧ  – раздробена дървесина, направена на плочи.  И двете технологии си приличат, но имат и малки разлики.

Например, ПДЧ не се препоръчва във влажни помещения.

МДФ се явява малко по-специфичен ПДЧ материал. Отличава се с изключително висока здравина, гладкост и еластичност. За разлика от ПДЧ, както казахме по-горе, МДФ е далеч по-влагоустойчив.

И така, вече знаете основна информация за двата типа материал. Да пристъпин към изборът Ви на кухня. Естествено, по-доброто решение е да изберете МДФ за материал, но в случай, че търсите бюджетно решение, и ПДЧ кухнята може да бъде добро решение.

Какво трябва да направите, зао да поръчате точната кухня, която да бъде в унисон с Вашите желания и изисквания? Първото важно нещо е, да направите детайлно проучване. След което да поискате работни проекти и оферти от различни компании и едва тогава да поръчате.

Например, Борман България предоставя възможността от безплатен проект за кухня и можете да се възползвате, преди да поръчате изработката.

Освен вносни кухни, компанията предлага и такива, произведени в България. Монтажът се извършва  според изискванията и нуждите на крайните клиенти, както и в удобно за тях време.

Безплатният проект е неангажиращ, цените са приемливи, а срокът на изпълнение  – разумен  и в границите на нормалното за технологичен проект, какъвто би представлявала Вашата нова кухня.

 

Оцени тази статия
Директория за статии TopBg.org