Кухненски Ъгли

kuhnenski_ugliИзползването на мека мебел в кухнята е един акцент, който придава завършеност на обзавеждането и в същото време внася не малко уют и комфорт. Може и да си мислите, че диван в това помещение не е много практично, но ако се замислите защо да не поседнете докато приготвяте вкусната гозба и не изпиете чаша кафе или чай именно тук. Кухненски ъгъл има доста положителни страни ако изберете да го поставите в това помещение. Не е за подценяване това, че височината на седалищната му час е колкото нивото на един стол, което автоматично му дава правото да използвате като поставите до него трапезна маса. И ето имате прекрасен оформен кът за хранене. Ъгловата му форма е привилегия и всеки един от членовете на семейството може да се настани на него.

Формата на масата , която бихте поставили до кухненският ъгъл може да е кръгла, елипсовидна или правоъгълна. Всичко зависи от това каква е архитектурата на помещението и какви възможности предлага.Когато помещението е просторно то имате доста повече варианти за позициониране и разположение на съответната необходима мебелировка. Независимо, че кухненското помещение е предназначено за подготовката на храна то това в никакъв случай не е повод са смятаме, че не можем да го използваме и за друг вид занимания. Много домакини имат различни хобита, като например да декорират, моделират или пък да четат книги. Кухненският диван е идеалното място да се насладите на всяка една минута, на спокойствието и на приятната обстановка която се постига в помещението.

Кухненският ъгъл може да бъде с механизъм за разтягане. Разбира се тук не можем да говорим за използването му като легло ежедневно, тъй като самите материали няма как да дадат този комфорт както леглото в спалнята. Тяхното предназначение е например да спасят положението, когато се налага да приютите за една или две нощувки близки, приятели или роднини. Най-често обаче домакините се възползват от раклените кутии, които са под седалките на кухненските ъгли. Разбира се не всички модели разполагат с такива, но дамите предпочитат да имат възможност за съхранение на спално бельо, сезонни дрехи и други вещи.

Кухненски ъгли могат да бъдат използвани и в заведения, предлагащи храна като ресторанти, механи, бирарии. Тапицираната мебел винаги предава друго излъчване и очарование на обстановката. Клиентите, които консумират храна могат да се насладят на приятната атмосфера и домашна обстановка, която заведението им предлага. Хубавото на тези кухненски ъгли е, че имате и възможност да избирате вид на тапицерията, големина и дизайн.

 

Оцени тази статия
Директория за статии TopBg.org