Кредитна карта – всичко, което трябва да знаем за нея

Много хора в днешно време ползват кредитна карта. Всеки смята, че е запознат с нейната същност и няма нищо, за което да не е информиран. За съжаление се оказва, че голяма част от потребители не знаят какво е кредитна карта. Имат я, ползват я, но се осведомяват за нейните опции едва след като възникне някакъв проблем.

 

Не чакайте да стане твърде късно, за да се запознаете с кредитната карта и нейната функция. Нека разгледаме най-важните неща, за които трябва да внимавате, ако сте притежател на малкото бижу – кредитна карта.

 

Първото и най-основното, парите в кредитната карта не са ваши! Това, че картата се води на ваше име и я използвате не означава, че парите в нея са ваши. Изглежда очевидно и твърде глупаво, за да го споменаваме, но много хора забравят.

 

Кредитната карта не е нищо повече от заем, отпуснат от банката и вкаран в карта. Сумата се определя още в началото на подписването. А всъщност самото взимане е в няколко прости стъпки. Подавате заявление за кредитна карта и до няколко дни получавате одобрението. Съответно банката отваря кредитна линия, по която превежда парите. Така вече разполагате с пари навсякъде по всяко време.

 

Кредитната карта може да бъде използвана за различни цели:

 

– плащане на сметки

– купуване на дрехи и пособия за дома

– електрически уреди

– ремонти и поправки

– ако трябват пари до края на месеца

 

Този вид заем е доста удобен и практичен, защото не обвързва потребителя по никакъв начин. Единственото нещо, което трябва да направите, е да върнете взетите пари. Разбира се, това се изисква за всяка сума, взета назаем, така че няма от какво да се притеснявате. Лихвите се сравнително по-ниски от обикновен кредит и съответно срокът за връщане е по-кратък.

 

Кредитната карта е удобен вариант за всекидневни нужди. Имайте едно наум и не забравяйте, че изхарчените пари трябва да се върнат. Често хората харчат без да слагат границите и в един момент нямат пари в сметката, защото са превишили лимита. В такъв случай картата автоматично се блокира и не може да я използвате повече, докато не върнете парите.

 

Е, какво чакате повече? Ако смятате, че кредитната карта е най-доброто за вас, то отивайте в банката и пускайте молба.

 

Вие сте на ход!

Източник: barzkredit-bg.com

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
Кредитна карта – всичко, което трябва да знаем за нея, 5.0 out of 5 based on 1 rating