Кратки URL адреси в помощ на онлайн бизнеса

Система за съкращаване на URL SEO оптимизация

Представяме Ви услугата за съкращаване на URL адреси – WSO.bg

Доста често, когато общуват в интернет, хората изпращат връзки един към друг. Понякога тези връзки са дълги. Понякога са много дълги. Но почти винаги твърде дълго. За да се отървем от този проблем, беше създаден този сайт. Да, знам, че има хиляди, но този е по-добър!

И тогава всичко е просто: поставете връзката в полето за въвеждане, натиснете “Щракнете” и ще получите кратък, много кратък URL адрес, адрес, който ще започните, адрес, който можете да продиктувате лесно по телефона.

За удобство на работа с услугата можете да използвате услугата и като регистриран потребител. По този начин само Вие ще следите посещенията и ще можете да анализирате трафика.

Много дигитални агенции ползват услугата. Можете да я ползвате и когато поставяте линк към банер, за да следите, какви посетители има.

Понякога (доста често) тази услуга се използва от натрапници: хакери, кракери, спам, бисквитки, отметки, троянски коне… Очевидно това противоречи на всички правила за използване на услугата, както и на здравия разум. Ако сте изправени пред подобна ситуация, моля, напишете писмо до нашите специалисти, за да блокираме подобни действия и да ги предотвратим своевременно.

Съкращаването на URL адреси е функция, използвана в Интернет и услуга, предоставяна в световен мащаб от различни компании. Услугата се използва в случаите, когато е необходимо да има допълнителен кратък (алтернативен) URL за достъп до Уеб страницата.

Днес, когато услуги за видеосъдържание са много популярни (TIK-TOK, YOUTUBE, Инстаграм и др.), чрез ползването на тази услуга, от WSO.bg вие можете лесно да привлечете таргетиран трафик. Можете да споделяте кратки линкове в описанието, във видеосъдържанието, да споменавате адрес, когато се касае за промоция, отстъпка, която искате да представите на Вашата аудитория и в други случаи.

Опитайте услулгата още днес, ще останете доволни!

Ето и някои предимства от това да ползвате WSO.bg като услуга:

Запазване на дължината на съобщението


Съкращаването на URL адреси ви помага да създавате по-кратки URL адреси. В програмите за Twitter или IM дори URL адрес от 60 знака може да бъде твърде дълъг (например Twitter първоначално беше ограничен до размера на публикацията от 140 знака).

Предотвратяване на неволно повреждане на URL адрес

Едва ли има потребител, който да не е виждал изключително дълги URL адреси, такива, които когато се копират в адресната лента, то не водят до точната цел, а до счупена препратка.


В днешно време уеб разработчиците често предават параметри в URL адреси, за да представят йерархия на данните, команда, път за изтегляне или информация за сесията. Това често се отразява в URL адреса, което го прави труден за четене и запомняне. URL адресите със 100 или повече знака, ако се копират често, може да бъдат неточно копирани и непълно, което ще направи връзката неработеща. Докато краткият URL е удобен за копиране в имейли или съобщения във форуми.

Четене на глас
Съкратените URL адреси могат да бъдат полезни, когато се четат на глас. Също така наскоро се появиха много услуги (в зоната .рф), които предоставят кратка връзка, съставена изцяло от руски букви. [източник не е посочен 3449 дни]

Статистика и анализи


Някои услуги предлагат подробна информация за обажданията към съкратена връзка, като едновременно с това проследяват и събират данни за страните на източници на трафик, HTTP реферали, браузъри, както и операционните системи на посетителите.

Скриване на партньорски връзки
Тъй като номерът на партньор, в повечето случаи, съдържащ се в препратката, може да предизвика подозрение сред потенциалните купувачи, някои уеб администратори [кои?] и SEO специалисти използват услуги за съкращаване на връзки, за да скрият истинския URL.

Манипулация на посетителите


Съкращаването на URL адреси е специален вид пренасочване, което може да се използва за шега, фишинг и скриване на източника. Например за пренасочване към порнографски или злонамерени сайтове. За да избегнете достъпа до опасни и нежелани ресурси, има онлайн услуги за “дешифриране” на кратки връзки, които ви позволяват да видите оригиналния URL. Ние не толерираме този тип употреба на проекта, затова, забравете за него, само ви информираме, че в Интернет пространството сме ставали свидетели на подобна употреба.

Някои от сайтовете за съкращаване на URL адреси започнаха да филтрират всички съкратени връзки чрез услуги като Google Safe Browsing.

За кой е предназначена услугата?

Услугата от WSO.bg е предназначена предимно за хора от сектор Дигитален маркетинг, но може да се използва от всеки един от Вас, естествено, стига да се спазват елементарните правила.

Оцени тази статия
Директория за статии TopBg.org