Коя е най-добрата изолация за входна врата?

Когато настъпи моментът да смените Вашата входна врата, неминуемо в главата Ви нахлуват много въпроси. Какъв да е цветът, какъв да е материалът, от който да е изработена, с колко ключалки да бъде, в каква посока ще я отваряме, къде е произведена, да има ли шарка или да бъде изчистена, скъпа или евтина да бъде, колко да е дебела и здрава и задължително да е естетически красива и много други въпроси, но най-важният въпрос е коя е най-добрата топло и шумоизолация за Вашата врата?

Добрата изолация е нужна, за да остане топлината в нашия дом и да ни отдели от външните шумове и звуци. В случай, че Ви трябва за външни условия на Вашата къща, е важно да е модел с висок клас на изолация. Колкото е по-добра изолацията, толкова по-икономична ще ни бъде и електроенергията.

Има няколко вида предлагани изолации за входни врати:

– Полистирен /или познат като стиропор/

– Пчелна пита

– Полипропилен и полиуретанова пяна

– Минерална вата

Полистиренът е по-срещан като материал за санировка и изолация на блокове и къщи, но често вече се използва и като пълнеж за изолация на входни врати.

 

Пчелната пита от изброените пълнежи е най-ниският клас. Изработена е от ситно пресовани дървесни частици, структурирани под формата на „пчелна пита”. Обикновено се използва като изолация на металните врати, като те са и подсилени с метално оребрение.

Полипропиленът и полиуретановата пяна са много търсени, заради тяхната плътност, високата им устойчивост към натиск, горене и химикали. Високо хидроизолират и абсорбират по-малко влага.

Минералната вата – това е най-добрият изолиращ материал. Устойчива е на много ниски температури, не мухлясва и не гние, не е запалима. Порестата й структура и специфичната технология, по която се прави от разтапянето на вулканични скали /диабаз и доломит/ и напояването им с минерални масла, я правят най-предпочитаната термо и звукоизолация за входна врата.

Смяната на Вашата врата не е лесен избор. Това е инвестиция за доста дълъг период от време, която не е евтина, така че не трябва да правите компромиси с цената и качеството на Вашата врата! Нека бъде скъпа и добре изолираща и тя ще Ви се отблагодари в зимните и студени дни!

Rate article