Косачка с макара срещу косачка с газово задвижване

Нашият живот е пълен с джаджи, които осигуряват ефективност, улеснение и удобство в нашите ежедневни дейности. Сигурно е трудно да се повярва, че в днешния свят съществува уред, който е екологично съобразен и има висока степен на полезност. Ето някои разграничителни точки между ръчната косачка и моторизираната версия, които ще ви помогнат в избора на една от двете.

Нека сравним косачките с макара и косачките с газово задвижване. Косачката с макара се нуждае от човешки труд, но не използва газ или бензин, които са вредни за околната среда. Другите видове косачки не изискват човешко усилие, което е и добра форма на упражнение, но водят до замърсяване на въздуха и шум в огромни количества. Недостатъкът на екологичният тип косачки е, че те са подходящи за домашни и по-малки тревни площи. Електрическите косачки носят някои рискове при употреба, тъй като острите ножове могат да бъдат опасни, тъй като отблъскващите се камъчета могат да причинят сериозни инциденти. Докато косачките с макара действат ефективно върху равна, къса трева и плевели, то газовите и бензиновите косачки са приспособени за висока трева, плевели, лозя, големи морави, игрища и др.

Тъй като светът изглежда е развил колективен усет за всичко свързано със зелената идея, косачките с макара се фокусират върху въздействието на газовите и бензиновите косачки върху околната среда.

♦ Всеки двигател вдига шум, така че докато се хвалите с приноса си за намаляване на шумовото замърсяване, вашите съседи със сигурност ще оценят мълчанието на вашата косачка.

♦ Вече можете да забравите вдишването на всички отровни газове, които се изхвърлят от косачките, работещи с гориво. С обикновената косачка косенето на тревни площи наистина може да бъде удоволствие.

♦ Косачките с макари премахват три от най-досадните неща, характерни за моторизираните косачки: батерии, които се нуждаят от честа смяна, замърсени свещи и стартерни кабели.

♦ Въпреки че е вярно, че съвременните моторизирани косачки не консумират толкова много гориво, си задайте въпроса каква е вредата при използването на косачка, която разчита изцяло на човешки усилия? Плюс това е грях да пренебрегвате ползите от упражнението, което ви дава.  Косенето на тревата с косачка на бензин или газ е работа, която може да смаже духа на повечето ентусиасти в градината. Шумът и свързаните с него димни газове го правят изключително непривлекателно занимание най-малкото. Това са очевидните причини, поради които добрата стара косачка “мълчаливо” се завръща.

 

Източник: remontira.bg

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)