Коремни болки и начин на живот – има ли връзка?

Един от най-често срещаните проблеми в днешно време са болките в корема, наричани още спазми. Твърде много хора се сблъскват с неприятното усещане, но малцина са тези, които осъзнават сериозността на проблема. Тук ще разберете защо никога не трябва да пренебрегвате сигналите, които тялото ви дава.

В забързаното ежедневие, хората рядко обръщат внимание на себе си. Сънят е кратък, накъсан и непълноценен, закуската често се пропуска, а напрегнатостта и стресът в течение на деня са по-скоро правило, отколкото изключение. Случва ли ви се да се прибирете изморени след работа, да хапвате какво ви е под ръка и да си лягате с надеждата, че утрешният ден ще е по-различен? А всъщност дните отминават и сценарият се повтаря. В един момент започвате да чувствате болки в корема, на които първоначално не обръщате внимание…

Вероятно сами осъзнавате как този начин на живот ви пречи. Но въпреки че знаете какво си причинявате, не правите нищо по въпроса.

След като четете статията, значи все още не е късно.

Ето няколко съвета, които може да приложите бързо и лесно, преди да се наложи да посетите лекар за коремните болки. В началото ще бъде трудно, но си струва да опитате.

На първо място, опитайте се да спите повече. Сънят е изключително важен за всички системи на тялото. Необходимо е да имате поне 7 часа непрекъснат сън.

Избягвайте “junk” храните. Знам, че е трудно… Навсякъде около вас има заведения за бързо хранене, а времето все не стига за здравословен обяд. По тази причина никога не изпускайте закуската. Ако сте закусили добре, няма да сте толкова гладни на обяд. Носете си от вкъщи плод или зеленчук, който да консумирате по време на кратките почивки. На вечеря избягвайте тежките храни. Те пречат на спокойния и пълноценен сън. Една свежа салата е винаги чудесен избор за вечеря.

Освен необходимостта от промяна на хранителните навици, трябва да осъзнаете и колко е важно да се избягват храни, дразнещи лигавицата на стомаха.Такива храни съдържат много подправки, бобови култури, зеле и др. Разбира се, това не означава да ги изключите напълно от менюто си. Просто не ги употребявайте толкова често.

Това са само част от нещата, които ще подобрят общото ви състояние и ще предотвратят появата на коремна болка. Ще се почувствате по-свежи и по-леки. Все пак, ако изпитвате траен дискомфорт, не се колебайте да отидете на лекар. Грешка е да се лекувате сами. Противоречивите интернет съвети няма да ви помогнат, а дори има опасност да влошат състоянието ви. Затова намерете лекар, на когото се доверявате и редовно се консултирайте с него, когато смятате, че има нужда от това. Профилактиката е в основата на здравето.

В днешно време никой не обича да посещава лекарски кабинети. Някои се страхуват от резултата от прегледа, а други умаловажават сериозността на болките или не смятат, че те са причина за притеснение.

Не позволявайте на страха и пасивността да диктуват вашето поведение. Поемете инициативата днес и сега. Грижете се тялото си, за да ви служи ефективно и безпроблемно.

При наличие на продължителни коремни проблеми потърсете помощ от доказани специалисти.

Подробна информация за откриването на коремни заболявания може да получите в сайта www.gastrolekar.com

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (2 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
Коремни болки и начин на живот – има ли връзка?, 5.0 out of 5 based on 2 ratings