Комично или естетично е носенето на обеци за пъп?

obeci_za_pupВъпросът е малко спорен като се има предвид, че винаги когато заговорим за пиърсинг по тялото и най вече този който искаме да е видим си представяме перфектното женско тяло. Но уви реалността понякога е друга и в стремежа си да бъдат по-сексапилни и привлекателни някои дами се не чак толкова съвършени форми поставят обеци на пъпа си. Ситуацията става леко комична дори неестетична, като видим тлъстото коремче и висящата стилна обичка. Но може би наистина трябва сам да се харесаш ш да не отдаваш значение на хорското мнение за това дали да носиш такъв пиърсинг или пък не.

Обеци за пъп са типично дамски аксесоар. Мъже, които са хомосексуални също прибягват до този вид пиърсинг. Основната идея на носенето на такава обеца е да се покаже и подчертае талията и разбира се отново сексуалността е водеща. Спецификите на носенето и най вече поставянето на такъв аксесоар са доста определящи. Както повечето пиърсинг обеци които се слагат по тялото и пъпа е едно от местата, където трябва да се подходи доста внимателно. Самото зарастване на пробитата дупка може да отнеме не малко време особено ако подбора на обеца е твърде неправилен. В добрите козметични студия ще препоръчат такива които са от стомана. В никакъв случай не си мислете, че това са груби аксесоари. Напротив, моделите които се предлагат на пазара са изключително нежни и интересни. С поставянето на такава обеца на пъпа си гарантирате, че зарастването ще бъде в пъти по-успешно и евентуални възпаления ще бъдат в ограничени.

Стегнатият дамски корем, добре оформен пъп са факторите, които наистина са идеалната среда за новата ви обеца за пъп. Разбира се много пиърсинг специалисти биха Ви посъветвали съвсем правилно дали тялото Ви и като цяло физическите Ви данни са подходящи за такава обеца. Но има такива, които само и само да си получат парите си, независимо че именно за вас не е подходящ такъв пиърсинг  те го правят. Затова съветваме да намерите проверено и утвърдено пиърсинг студио.

Рисковете за здравословното състояние също не бива в никакъв случай да подценявате. Да се постигне наистина баланс и да спазвате стерилност, почиствате редовно и да не обличате твърде тесни облекла докато раната не зарастне са част от препоръките, които ще трябва да съблюдавате. Понякога невъзможността на тялото да приеме обецата или самото пробиване налага нейното отстраняване. Затова не бива да се опитвате да поставяте веднага друга. Изчакайте напълното зарастване и след това можете да направите повторен опит за поставяне на обеца за пъп.

Оцени тази статия
Директория за статии TopBg.org