Колко програмира уеб дизайнерът?

Въпрос: Колко програмира уеб дизайнерът?
Получих следния въпрос от Дженифър:
„В колко процента от времето уеб програмистът / дизайнерът използва програми като C ++ и т.н.? … Ако не ми харесва програмния аспект на компютрите, мога ли да имам успешна кариера и да се развивам в областта на уеб дизайна?“
Отговор:
Да се опитате да решите какъв тип уеб програмист искате да бъдете, може да се окаже трудна задача. Възможностите са прекалено много:
Дизайн, който включва CSS и оформление, както и графичен уеб дизайн.
Програмиране на CGI или Flash приложения или дори на приложения на Ajax Web 2.0
Писане на съдържание на текста или създаване на изображения, които ще бъдат използвани на уеб сайт
Бази данни, включително работа с XML, администриране на база данни и свързване на сайтове към бази данни
Информационна архитектура и настройване на информатиката зад уебсайта и улесняване на използването и навигацията
Метричен преглед на показванията на страници и проследяване, за да се потвърди ефикасността на уеб дизайнерската работа
И още много …
Ако ще бъдете програмист в мрежата, езици като C ++, Perl, PHP, Java, ASP или JSP ще натоварят доста деня Ви. Но дизайнерите и авторите на съдържание не ги използват изобщо. Бихте използвали C ++, за да пишете CGI, както и скриптове, за да направите уеб страниците си динамични и интерактивни.
В областта на уеб дизайна има много различни работни места, които не изискват програмиране. Носят имена като дизайнер, програмен мениджър, информационен архитект, координатор на съдържанието и много други.
Започнах да се занимавам с програмиране, защото за мен това е добре и съм работил със стотици уеб програмисти, които не биха могли да как да спрат някои кодове, които им пречат. 🙂 И те не биха искали да го знаят.
Парите и перспективите за работа
Може да е вярно, че един уеб програмист може да спечели повече пари от уеб дизайнер, а DBA би направил повече от двамата.
Но ако се занимавате с уеб програмиране за парите и това не Ви харесва, няма да сте много добри, така че няма да спечелите толкова пари, колкото някой, който наистина обича да го прави е много добър в областта. Същото важи и за товаи ако решите да се занимавате с DBA.

Оцени тази статия
Директория за статии TopBg.org