Кой е най-добрият начин да научиш английски език?

Обръщай внимание на знаците на английски
Почти навсякъде има знаци на английски език. Това са основни думи като “изход”, “багаж “, “горно ниво”, “обмяна на валута”, „информация“, „коли под наем“ и т.н. Най-често тези думи са прости съществителни и глаголи, които се използват в ежедневието и са сред най-важните английски думи.

Гледай новини на английски
Гледай новини на английски език – дори само за 10 минути на ден. В началото няма да можеш да разбереш всичко, но ще осъзнаеш, че седмица след седмица разбираш все повече и така докато не започнеш да разбираш всичко.

Вестниците и списанията са важни
Слушането на новини те е подготвило и за четене на вестници и списания. Статиите и обявите са добри за изучаване на английски език. Независимо дали четеш печатни или онлайн издания, от тях имаш възможност да усвоиш много нови думи и правилното използване на времената.

Обичаш ли филмите?
Един от най-добрите методи за научаването на английски език е чрез гледане на сериали и филми на английски. Не се изкушавай обаче да ги пускаш със субтитри или дублирани на български език, защото тогава гледането им няма да има никакъв обучаващ ефект.

От сериали като „Приятели“ и „Двама мъже и половина“ може да се научи много за правилното използване на разговорен английски език, да се запаметят много нови думи и усвои правилното използване на различни времена.

Безплатни самоучители
Съществуват страхотни платени и безплатни самоучители за Windows, Android и iOS. Най-добрите от тях предлагат изучаване на нови думи, граматика и изговор по приятен и лесен начин и то когато имаш време.

Курсове по английски език
Разбира се, най-ефективно е изучаването на английски език в школа. Преподавателят в най-добрите такива ще се съобрази с нивото на владеене на езика, което притежаваш и съобрази методиката на обучение с нуждите ти. Цени на обучение по английски език – http://www.omegals.com/obuchenie_na_angliiski_ezik.php.

Важно: ако не разбираш всичко от диалозите във филмите не се отчайвай! Много хора, за които английският е майчин език не разбират всички реплики в някои филми. Най-честите причини за това са – не достатъчно висок изговор на думите, изговаряне на диалект или прекалено бърз изговор.

Оцени тази статия
Директория за статии TopBg.org