Кои са правилните стъпки към организиран ремонт у дома

За да се увенчае ремонта с качествен резултат, трябва и самата организация да е на ниво…

Вълнението от новозакупения апартамент понякога стихва прекалено бързо, предвид мащабния ремонт, който ни предстои. Този процес обаче не може да бъде избегна, дори когато домът ни е притежание отдавна. Просто защото всичко остарява и изисква съответната поддръжка.

Изградете си цялостна концепция, за да сте наясно с всички етапи, които ви предстоят. За да създадете жилището на мечтите си, трябва да се въоръжите с нужното търпение, с подходящото оборудване и със специалисти, които могат да ви предложат интериорен дизайн, къртачни услуги, измазване и боядисване, прокарване на инсталации и други.

Започваме с по-крупните дейности и постепенно преминаваме към по-деликатните задачи, както и самата декорация на дома.

Ако планирате да променяте съществуващите стени и да прекроявате помещенията, ще трябва да се информирате какви са изискванията в местната община. Когато се сдобиете със съответните разрешителни, свържете се с фирмата за кърти, чисти и извозва, например https://www.кърти-чисти-извозва.com.

Обърнете внимание на подовите настилки. В какво състояние са, налага ли се да бъдат подменени, на какви се спирате – паркет или теракот. Всички тези детайли ще ви ориентират кога да се заемете с тяхното поставяне.

Също важен етап от ремонта е дограмата. Ако тя е запазена и не трябва да се купува нова, ще спестите средства, които може да вложите в следващото направление.

Вече може би сте обмислили внимателно как ще разпределите стаите и в какъв стил ще бъдат обзаведени те. Докато стигнете до този момент обаче, ще трябва да подготвите и изводите за осветление, контактите и да скриете всички възможни кабели.

Пристъпвате към мазилката и към боядисването, а след няколко дни ще може да се отправите и към изпълнението на дизайнерските решения.

Стремете се към хармония, а не към последните модни тенденции. Не пестете, нито харчете прекалено, защото неразумните ходове ще ви разочароват впоследствие. Мислете в перспектива и как да устроите нещата максимално функционално и практично. Пренареждането на мебелите е лесна задача, но смяната на основните цветове например изисква отново ремонтни дейности, замърсяване и неудобства. Преценете кое трябва да се поправи сега, кое може да се отложи и подлежи на бъдеща  трансформация.

И накрая, но не на последно място, не подценявайте завършения вид на вашето жилище, уюта и красотата. Сувенирите и декоративните елементи внасят живот и индивидуалност вкъщи. Те са нашите късчета спомени и символични знаци, които ни гарантират онова познато спокойствие, когато вечер отворим вратата към дома си.

 

Оцени тази статия
Директория за статии TopBg.org