Кои са най-предпочитаните велоергометри?

Релакс

Велоергометър – фитнес уред, който все по-често присъства в домовете на хора, които искат да отслабнат, да спортуват, да подобрят тонуса си.

Подобно на кростренажор, на спининг байк, и велоергометърът позволява горенето на калории, при това в удобно за Вас време и място, в близост до семейството.

Любопитно е да споделим, че велоергометри се използват и в медицината.

Велоергометрията е вид изследване, което принадлежи към електрографския метод и се извършва с помощта на физическа активност. По-точно техниката на велоергометрията е, че пациентът върти педалите на специален велоергометър, докато лекарят записва показанията на сърцето и кръвното налягане. Прегледът дава възможност да се диагностицират заболявания на сърдечно-съдовата система, като коронарна болест на сърцето, стенокардия и дори латентни аритмии, които обикновено е невъзможно да се установят с нормална ЕКГ.

Как да изберете подходящ велорегометър за Вашето жилище?

Всичко зависи от техническите параметри, размер, функции…

Обучението на велоергометър е коренно различно от обучението на конвенционален велоергометър. Дори и най-модерният велоергометър с магнитна система за натоварване ви позволява само да зададете определено съпротивление: магнитите механично се приближават до маховика. В зависимост от това колко близо са магнитите до маховика, въртенето му е по-лесно или по-трудно. Всяко механично задвижване обаче има доста ниска граница на точност. В същото време можете да въртите педалите както искате: бавно или, обратно, много бързо. При велоергометъра механичното задвижване на магнитите се заменя с електромагнити. Компютърът за велоергометър сам задава необходимото натоварване и го дозира много точно, осигурявайки непрекъсната обратна връзка на трениращия. Това ви позволява по-точно да контролирате количеството потребление на енергия, показателите за работата на сърцето и кръвоносните съдове, дишането и други физиологични показатели, по-точно и бързо да регулирате натоварването по време на тренировка.

Кои са най-популярните велоергометри, които най-често се купуват в България?

Сред най-добрите велоергометри се открояват модели на марките Zipro, Kondition, Yesoul,които гарантират дългогодишна експлоатация на подобни устройства.

Велоергометрите правят тренировката приятна…

Велоергометрите са обмислени максимално не само в техническо отношение. Удобните опции като поставка за бутилка с вода или поставка за книги отдавна са задължителни. Велоергометрите са оборудвани и с няколко вида сърдечни сензори – щипки, сензори на дръжките, най-точните сензори за гръдния кош.

С други думи, можете да гледате любимият си сериал, и успоредно с това да тренирате.

Финални думи

Нямате причини за отлагане, оправдания и тем подобни. Време е да влезете във форма, при това по лесен, удобен и приятен начин. Закупете си подобно устройство и започнете извайването на нова фигура!
Желаем Ви успех.

Ще се радваме, ако споделите статията с приятели и познати.

Оцени тази статия
Директория за статии TopBg.org