Кои парфюми са подходящи за подарък и кои не?

Всеки един от нас е правил подаръци за някого. Парфюмът е универсален подарък и е един от най-харесваните. Подходящ е не само за жени, но и за мъже. Поради тази причина има и унисекс аромати, които могат да се ползват и от двата пола. Разбира се най-добре е да избирате дамски парфюм за жените и мъжки за мъжете.

 

Винаги обаче идват проблеми от там, че не сме сигурни дали ще изберем правилния парфюм и дали ще се хареса от получателя му. Има различни начини, по които да подходите. Единият от тях е да изберете на случаен принцип, другият е да питате директно вашия приятел или приятелка, а има и много по-удачни варианти. Ще споделим препоръките си с вас.

Колкото и абсурдно да звучи, много по-лесно е да избереш подарък за жена, отколкото за мъж. Това е така, защото има огромно разнообразие от парфюми и може да изберете какъвто прецените, че ще се хареса от дадена жена. Всяка една дама се радва на подаръци и винаги би и харесал. Докато мъжете често реагират зле на този тип изненада, тъй като го приемат лично –  като намек, че личната им хигиена не е достатъчно добра и миришат лошо.

Изборът на парфюм за мъж е доста усложнен, поради факта, че мъжете се привързват много към определени аромати. Като си харесат някое ухание, то им става любимо и го ползват години наред и никой друг аромат не би им въздействал по такъв начин.

Разбира се, вие нямате никаква вина в този случай. Тъй като трябва да се съобразите с това, ако искате да сте напълно прецизни в избора си на подарък, допитайте се до този човек за любимия му парфюм. Проявете малко креативност и го попитайте, без да разбере с каква цел се интересувате от това. Постарайте се да не развалите изненадата.

Ароматите, предназначени за жени са леки, свежи и сладникави. Никога не бива да подарявате на една дама парфюм с прекалено остра и тежка миризма. Чувствеността в аромата е много важна и се цени от повечето дами. Би било удачно да заложите на приятни аромати, които няма да подразнят сетивата на тези нежни създания. Като например – CK One Shock For Her, Bvlgari Omnia Green Jade, Dior Addict Shine или Nina Ricci Nina Fantasy.

В днешно време мъжката мода се е променила. Много мъже носят тесни дънки, скубят си веждите, епилират се и т.н. Поради тази причина избягвайте сладникавите аромати, защото може да се влоши положението, но пък и не избирайте много тежки парфюми. Потърсете средно положение, което ще се хареса от всеки мъж, нещо свежо и приятно. Като например -Dolce&Gabbana The One for Men, Jil Sander Ultrasense White, Armani Code Turquoise, Paco Rabanne 1 Million или Issey Miyake Nuit d’Issey.

Най-удачният вариант да изненадате някого с подарък – парфюм е, когато сте сигурни какво харесва най-много. Ако не е толкова близък и важен за вас този човек, а просто искате да отбиете номера, какъвто и аромат да изберете, няма да направите грешка. Всеки парфюм е съкровище!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)