Къде ще ни отпуснат кредит, ако не работим?

Бизнес

За разлика от преди, днес хората, които нямат сключен трудов договор, могат да теглят заем. Има много случаи, в които се водите безработни, но работите почасово, на хонорар, упражнявате свободна професия или получавате някакво обезщетение. Ако потърсите банков заем, най-вероятно той ще ви бъде отказан. 

Тук е моментът да се възползвате от услугите на небанковите финансови институции. Техните изисквания за кандидатстване са много по-малко и процедурата е максимално улеснена. Сумата, която един безработен може да изтегли, без да представя стаж и трудов договор е до 2 000 лв. Това е достатъчно да покриете някакъв спешен разход или да платите навреме сметките си.

Кога да се възползвате от бързите кредити за безработни?

Безработицата е доста притеснителна ситуация, в която на никой не му е приятно да попада. Изключително неудобно се получава, ако трябва да разчитате на други хора и да не може да покривате месечните си нужди. Обстоятелствата при различните хора са различни, затова и някои избират да изтеглят кредит без трудов договор, чрез който ще покрият текущи задължения, докато си стъпят на краката. 

Ако се обърнете към банка, ще загубите доста време и не е сигурно, че ще получите нужното одобрение и финанси. Служителите там ще проверят дали не сте некоректен длъжник в ЦКР, дали имате стаж и трудов договор. Това е и причината много хора да се насочват към кредитодатели, които са небанкови компании. Изискванията, които имат за отпускане на пари, са изключително ясни и конкретни.

При какви условия безработен може да получи кредит?

Дори когато сте в процес на търсене на работа, ви трябват средства за транспорт, храна или наем. Важно е да знаете, че решение на проблемите има. Ако подходите информирано и разумно, ще промените положението, в което сте изпаднали. Днес от Кеш Кредит ще ви запознаят с условията за кандидатстване за бърз кредит:

  • процедурата може да е изцяло онлайн – ако сте в затруднение, със сигурно ще искате да получите пари възможно най-бързо. Безработен вече може да изтегли кредит, без да посещава офис, само през интернет платформата;
  • регистрирате се в сайта и попълнете формата за кандидатстване – от вас се иска да представите валидна лична карта, да сте български гражданин навършил 18 години;
  • изберете сума – в случай че сте безработен, може да заявите сума до 2000 лв. Удобният онлайн калкулатор ще ви позволи да видите, каква вноска ще внасяте заедно с лихвите за избрания от вас период;
  • посочете, как искате да получите парите – това може да бъде по сметка, в офис на компанията или на каса през EasyPay, казват от Cashcredit.bg.

Всичко е максимално удобно за безработния потребител, за да не губи ценно време и да се възползва от желаната сума по най-бързия начин. 

На какво да обърнете внимание, когато кандидатствате за бърз заем?

Както разбрахте, с минимални усилия от ваша страна може да се сдобиете с желаната финансова помощ, дори да сте безработен. Препоръчваме ви преди това да се случи, ясно да прецените, дали имате възможност за погасяване на вноската по кредита. Не е препоръчително да теглите повече от един бърз заем, защото има опасност да изпаднете в по-неприятна ситуация. Докато започнете работа, бихте могли да се насочите към обявите за надомна такава или почасова. 

Все повече хора избират да практикуват свободни професии и в това няма нищо лошо. От значение е само да се запознаете подробно с условията, при които се отпускат заеми. Бъдете коректни и спазвайте сроковете, за да се възползвате от редица привилегии, които ще ви донесе това. Много от компаниите имат бонус системи, раздават подаръци и мотивират изрядните кредитоискатели.

Оцени тази статия
Директория за статии TopBg.org