Какво трябва да знаем за застраховка живот

Повечето българи като че ли повече предпочитат да застраховат колата и апартамента си, отколкото себе си и своя живот. Все пак повечето хора са наясно с преимуществата които може да има една застраховка живот и за нейните принципи. Ние смятаме, че тепърва ще се сключват все повече застраховки живот, защото българите все повече осъзнават предимствата и ползите които може да донесе тази застраховка.

Нужна ли е застраховка „Живот”

На този отговор трябва да отговори всеки сам за себе си. Другият основен въпрос, на който трябва да си отговорим и дали ще се справят моите близки с разходите, ако нещо се случи с мен.

За застраховка живот трябва да се замислят всички хора, които имат семейства и чиито доходи са жизненоважни за тяхната издръжка. Ако вие сте глава на семейство и осигурявате доходите за издръжка на вашето семейство, то не трябва да се чудите дали имате нужда от застраховка живот. Тя би осигурила защита на вашето семейство при непредвидени ситуации. Застраховка Живот е една добра инвестиция за всички, които имат деца, съпруг/а и роднини, които зависят от тях.

Коя застраховка е най-подходяща?

Най-предпочитани са смесените застраховки живот. При тях компанията осигурява защита при смърт. Така вашите наследници ще получат сумата, която е договорена в застрахователната полица. При застрахователните компании има доходност от средно 5% годишно на застраховките живот, като този процент е различен. Независимо дали застрахования е навършил или не пенсионна възраст, сумата по застраховката ще бъде изплатена на близките на застрахования. Най-често срещаният срок при застраховките живот е 25-30 години. Ако например Вие сте избрали да се застраховате за срок от 25 години, може ли да получите обезщетение след като те изминат. Вие ще можете да изберете как да получите тази сума, това се договарят предварително със застрахователната компания. Можете да получите сумата наведнъж или на вноски за определен срок.

 

Източник: http://www.doe.bg

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)