Какво представлява химическото чистене и защо да го изберем?

Услуги

Химическото чистене е процес на почистване, който използва разтворител, наречен перхлоретилен, за почистване на дрехите. Perk (както се нарича в промишлеността) преминава през дрехите и след това се извлича заедно с мазнини, прах и други нежелани частици мръсотия. Тъй като водата не се използва в процеса, в професионална среда този метод се нарича “химическо чистене”.

Процесът започва, когато донесете дрехите на рецепциониста в химическото чистене, споделят от MediaClean. Първо, той се номерира, според разписката, проверява, оценява се естеството на замърсяване и след това се сортира според методите, на които ще бъде подложен в бъдеще: химическо чистене, аква чистене с пара или ръчно почистване.

Критерии за избор на качествени услуги 

Има няколко важни критерия, на които трябва да обърнете внимание, преди да доверите любимите си дрехи за почистване. Ето ги и тях:

  1. Отзиви за работата на компанията в интернет и медиите – разгледайте и анализирайте отзивите за работата на химическото чистене в различни форуми и сайтове. Ако обекта се намира във вашия квартал, спокойно можете да се допитате до своите съседи, които евентуално биха имали наблюдения за предлаганата услуга.
  2. Допустими цени – проверявайте какво ще бъде включено в цената, какви допълнителни отстъпки и бонуси можете да получите и при какви условия. Винаги питайте дали има възможност за възникване на непредвидени разходи, в случай че замърсяването се окаже по-сложно.
  3. От колко време е на пазара – бъдете предпазливи от фирми, които променят собственика и името си на всеки няколко години. Може би такава компания е имала някакви проблеми, които няма как да разберете. В такъв случай, ако нямате лични отзиви от близки, изберете друго място 
  4. Какво е нивото на професионализъм – поради постоянното развитие на тази индустрия, технолозите непрекъснато трябва да подобряват професионалното си ниво. В противен случай компанията просто няма да може да издържи на ожесточена конкуренция на пазара. Служителите трябва да бъдат компетентни и да могат да ви отговорят на всички въпроси свързани с правилното третиране на различните дрехи и други текстилни изделия.

Следвайки тези правила, то със сигурност лесно ще прецените правилните професионалисти, на които да доверите грижата за текстилните си вещи.

Защо да не отлагаме посещението при професионалисти?

Не е лъжа, че има някои замърсявания, с които ако прецените, че не можете да се справите, е по-добре да не прилагате никаква обработка, а директно да отидете на химическо чистене. Това е важно правило, което ще улесни почистването на вашите дрехи. Професионалните машини работят със специален разтворител, вместо с вода, поради което много по-лесно премахват всякакви петна. Ако обаче изчакате прекалено много или пуснете продукта за пране във вашата пералня, рискувате да влошите положението. Петна като вино, разлято върху копринена тъкан, трябва да се занесе в кратък срок, за да бъде почистването възможно, без употребата на тежки препарати.

Избягвайте домашни средства, като сода за хляб и сол, и никога не търкайте петно с мокра кърпа. Подобни методи могат да попречат на изчистването и вредата да бъде нанесена безвъзвратно. 

В химическото чистене знаят точната температура, правилният препарат и цялостната подходяща обработка за всеки продукт. Сушенето там се извършва в машината, чрез горещ въздух, и ще вземете вашите дрехи в перфектно състояние. 

Оцени тази статия
Директория за статии TopBg.org