Какво е предимството на нестандартните оранжерии

Услуги

Понякога готовите варианти за продукти в дадена област не удовлетворяват клиентите, които имат изградена представа за търсеното от тях. Така е и в оранжерийната област. Да отглеждаш собствена продукция, означава да организирате дейността по индивидуален начин, който да бъде функционален за вас и пространството, което предвиждате за целта.

Видове оранжерии

Оранжериите са конструкции, които позволяват целогодишното отглеждане на различни култури, независимо от климатичните условия. Те са закрити и могат да бъдат прикрепени към къщата или изградени като отделна постройка. Те са подходящи за използване както за производство с цел търговия, така и за лични цели. Има модели, които са оборудвани с допълнителни системи за нагряване, охлаждане. Най-често вентилатори, нагреватели и лампи.

В зависимост от материала на изработка могат да се разграничат два основни вида – полиетиленови оранжерии и поликарбонатни.

Полиетиленовите оранжерии са по-подходящи за непрофесионално отглеждане на плодове и зеленчуци, като съоръжение в градината. Предлагат се както по-тънки, така и по-дебели варианти на покривната повърхност. Има и различни размери, в зависимост от пространството, което сте си определили. Основно предимство на полиетилена е доброто пропускане на слънчевата светлина, което има ключова роля за растенията. Освен това има издръжливост на вятър, но при по-влошени условия като натрупване на голяма маса сняг или градушка, целостта може да бъде нарушена.

Поликарбонатните оранжерии се характеризират с високо производство, защото покривният материал задържа топлината, което влияе на количеството добита продукция. Те са по-издръжливи на лоши метеорологични условия и са предпочитани за райони с по-непостоянен климат. Поликарбонатът е устойчив материал. За ползване с цел търговия, най-често производителите предпочитат специално покритие с UV защита, което позволява виреенето на растенията в голям температурен диапазон – в положителни и отрицателни градуси.

Има и нестандартен тип оранжерии, чието устройство, структура, материал, големина и дебелина на покривността зависят изцяло от собствените желания.

Предимства на нестандартните оранжерии

Както всички видове оранжерии, така и нестандартните модели имат своите предимства:

  • Проектирани и планирани са по вашата собствена представа и заявка;
  • Можете да поръчате големина, височина, каквато ще пасне перфектно във вашето дворно пространство;
  • Можете да изберете дебелината на покривната част, материала, от който да се изработи и степента на устойчивост;
  • Можете да изберете оборудване за допълнително улеснение, което да бъде по ваша преценка;
  • Можете да изберете качеството на тръбите и профилите, като по този начин удължавате експлоатационния живот на оранжерията;
  • Можете да поръчате плъзгащи врати за допълнително удобство;
  • Избирате формата на покрива по най-оптимален за вас начин.

Тази статия е написана в партньорство с Парник БГ – Лидерът на пазара за оранжерии цени. За повече информация относно нестандартните оранжерии, посетете нашия сайт.

Оцени тази статия
Директория за статии TopBg.org