Какво е коучинг – казано с прости думи

Услуги

Нека веднага да определим какъв трябва да бъде отговорът на въпроса, какво е коучинг, при това с прости думи. Правилният отговор – това не е само консултация. Обикновено, когато хората избират коучинг обучение за себе си, повечето от тях си мислеят, че знаят какво означава той наистина.

Но на практика всичко се оказва малко по-различно, отколкото очакваме. Не по-сложно, но именно по различно. Хубаво е да знаем, какво точно е коучинг и как се различава от консултация, наставничество, тренинг и обучение.

Затова тук сега ще поговорим за коучинг и ще се справим с всички съвременни инструменти, които служат за една цел, но ще дадем още факти конкретно за коучинг. Така че няма да имате повече въпроси по тази тема. И ще се опитаме всичко да звучи възможно най-просто и ясно за разбиране.

Може би вече сами сте избрали  място за коучинг и решавате за себе си да бъдете или да не бъдете? Тогава тази статия определено ще Ви помогне да решите дали това е занимание именно за Вас или не.

Какво е коучинг и какво означава думата коучинг?

№1: Коучингът не е за обучение на други хора

№2: Позицията на коуча не е позиция на ментор

№ 3: Коучингът не е консултация

№ 4: Коучингът наистина работи

№5: Основният проблем за всички коуч треньори

Ами ако Вие самите решите да станете треньор?

Тук ще Ви дадем някои стандартни определения и термини, които да Ви помогнат да извлечете повече ползи от четенето.

Какво е коучинг и какво означава думата коуч?

Като цяло коучингът е процес, при който на хора или групи хора се помага да действат по -ефективно за постигане на целите си.

В същото време хората трябва да използват точно онези навици и умения, които им се отдават най -добре и най -продуктивно.

На практика коучингът е определен период от време, през който се разкриват всички тези умения и способности на човек.

Професионалните треньори са тези хора, които провеждат коучинг и наричат ​​такива периоди от време коучинг сесии.

Оцени тази статия
Директория за статии TopBg.org