Какво е Гриндер?

grinderГриндерите представляват малки мелнички, с чиято помощ се смазва, натрошава, смила доре изсушена билка. У нас тези устройства не са от най-популярните, но тези които обичат да си свиват цигара, пушат лула, наргиле или бонг са наясно с метода на работа на този гриндер. В култури, в които да се употребява тютюн в различна форма от цигарата тези приспособления са известни още и като билкови мелнички. Тяхното основно предимство е мини формата, която имат. Те равномерно успяват да натрошат поставеният тютюн или билка за да бъде пълноценно използвана тя.

Гриндерите могат да бъдат механични или електрически, които да се задействат с помощта на батерии. Този малък уред може да бъде доста полезен не само при употребата на тютюн. В много страни, в които е разрешена употребата на марихуана тези устройства са добре познати. У нас е подсъдимо да се пушат всякакви упойващи вещества, включително и марихуана и затова можете свободно да си купите такава мелничка, но единствено за да пушите тютюн. Много креативни домакини обаче успяват да използват гриндера и за кулинарни цели. Всъщност това, че приспособлението е създадени за да строшава изсушения тютюн не е повод да го използваме и за друго. Любителите на пресният чай биха могли да се възползват от това да направят смес, която да е ароматна и да залеят с вряла вода за да получат една прекрасна освежаваща напитка. В сладкарството също би могло да се използва това приспособление за да се получат фино смлени ядки за декорации или друго.

Можете да проявите нестандартно мислене когато става дума за това как бихте могли да накарате гриндера да бъде полезен навсякъде където имате нужда да стриете някаква съставка. Черният пипер за да поставите в гозбата използвате специално предназначена за това мелничка. Ето още едно приложение на гриндера-с негова помощ ще можете са натрошите билките за ястията, които готвите.

Виждате, че приложението на този на пръв поглед незначителен и малък уред може да бъде доста полезен, стига да вложите малко креативност и да разчупите традиционната му дейност. Така че дори и да ги срещнете в търговската мрежа като гриндери за тютюн, то не означава, че ще използвате за това.  Много онлайн магазини предлагат такива приспособления на различна ценя. Тя зависи от доста фактори, като основни са материалите, които се използват при изработката им. Предпочитани са моделите, които са с метални зъбци. Те са здрави и почти няма начин да се повредят, ако не окажете някаква физическа сила върху тях.

 

Оцени тази статия
Директория за статии TopBg.org