Какво да правим, ако възникне проблем при почистване и пране на килими

Дом и семейство

Една от най-неприятните случки, които може да ни се случи докато се занимаваме с почистване или пране на килими е да не се справим с тази задача, като в последствие петната отново се появят. Това е сериозен повод да се замислите дали не е по-добре да използвате услугите на специализирани фирми за почистване на килими, макар че никой не е застрахован от грешки, но все пак те са поправими.

Най-често проблемни се оказват мазните петна. Дори докато правим почистване на килими в своя дом те да не личат заради влагата, то понякога след като килима изсъхне те се появяват отново. Ако се занимават лично с пране на килима у дома, то при подобен проблем един добър вариант е да се обърнете за помощ към фирма.

Дори и фирмите за пране и почистване на килими обаче понякога правят грешки. Ако обаче сте внимавали при избора си на такава, то вашия килим ще бъде почистен често безплатно или при минимално заплащане, за да ви задържат като клиент. Все пак най-добрите компании, заети в сферата на услуги като пране на килими, а и не само те се грижат за комфорта на своите клиенти.

При проблем още на място с вашия килим или с петно, което не може да се премахне, то дръжте се приятелски и помолете да ви гарантират, че то ще изчезне след като вашия килим изсъхне. Така ще сте сигурни, че без да бъдете груби ще постигнете своята цел, а именно един по-чист килим, за един по-красив и уютен дом.

Ако се наложи повторно пране на килими във вашия случай, то съблюдавайте поведението на фирмата и служителите по почистване на килими. С оглед на тяхната отговорност към вашия килим и вас като клиент, то имате страхотен шанс да разберете дали тази фирма наистина си струва да бъде използвана, а защо не и препоръчана на близки и приятели.

Оцени тази статия
Директория за статии TopBg.org