Какво да имаме предвид при монтаж на коркови плочи за под?

В поредица статии направихме анализ на предимствата и характерните за корка свойства, поради които клиентите го предпочитат. Днес обаче ще насочим вниманието Ви към това как да го монтирате върху под. Като изцяло природен продукт корка има много почитатели и прави впечатление, че голяма част от тях са родители, които искат да осигурят възможно най-добрата среда за своите деца. Можем да каже, че всъщност популярността на корка като изолационен материал е от десетилетия, но днес модата за природъобразен начин на живот като че ли взема превес и отново го въздига на едно много високо ниво в желаните и купувани строителни материали. Да закупим корк за под Бургас и други градове на страната е лесно, защото вече много специализирани търговци предлагат този ценен материал.

Коркът е единственият продукт, който излъчва топлина, а не я поглъща. Неговите изолационни качества са не просто да ни дадат това, но и да допринесат за уюта и естетиката в помещението. Използвайки корк за под Вие си решавате проблемите с търсенето на красива подова настилка. Монтажа на плочите, които сте закупили например от магазин в Бургас е лесен, но трябва да спазвате някои основни стъпки, за да бъде извършен с прецизност и да можете да използвате достатъчно дълго. Реално корка за под можете да монтирате и върху вече съществуваща настилка. Като тук освен залепяне ще се наложи да поставите и специални винтове, защото ако настилката върху която ще полагате е хлъзгава това може да доведе до разместване на корковите плочи.  В магазина ни за корк за под в Бургас при желание може да получите подробна информация как да се справите без намесата на майстор и сами да извършите монтажа, който не е труден и всеки би могъл да извърши.

Имайте предвид следното- качеството поставяне на корка изцяло е зависимо от това каква е подготовката на пода. Той трябва да е гладък, без грапавини и сух. Така сцеплението с лепилото за корк за под ще бъде максимално устойчиво и надеждно. Специалисти съветват за по-голяма дълготрайност ако вида корк, който сте закупили е без основа да използвате шпертплат с дебелина не повече от 6 мм. Така изградения подслой е идеалната основа върху която да поставите елегантния корков под, закупен от Бургас. Използвайте специални винтове и следвайте дадената ви от търговеца схема за да подредите плочите. Ако има специфични разцветки корковата настилка задължително трябва да ги следвате за да се получи желания ефект. Монтажа на корка е като редене на пъзел. Използвате единствено специализирани лепила, които не нараняват и увреждат корковата структура. Успех!

Оцени тази статия
Директория за статии TopBg.org