Какви видове бойни оръжия ще намерите в оръжеен магазин Заримекс

Бизнес

Всеки вид бойно оръжие в оръжеен магазин Заримекс се определя като “огнестрелно”, а за да го притежаваме, трябва да имаме и необходимото разрешително. Пистолетът е най-масово използваният вид, с който са боравили и нашите предци в далечното минало. Днес може да се открие доста по-ново поколение въоръжение, което се използва основно от служителите на закона, за спортна стрелба, от военни и др. Цивилните хора трудно биха могли да се сдобият с пистолет, тъй като съществуват редица законови разпоредби, ограничаващи неговата свободна употреба. 

Какво представлява бойното оръжие

То се нарича още и “огнестрелно”. Специфичното при него е, че възпроизвеждането на изстрела се осъществява посредством изгарянето на горящо вещество като барут, което води до изхвърлянето на куршума. Пистолетите са най-малките по размер вид бойно оръжие, които се делят още на еднозарядни (рядко използвани), полуавтоматични и револвери. Картечните пистолети са също една от разновидностите на огнестрелното въоръжение. Пушките на свой ред са с продълговата конструкция. При тях също се наблюдава голямо разнообразие – щуцер, карабина, винтовка и още много други. 

За кого е подходящо

Освен за служителите на закона (полицаи, военни, инкасо, служители в охранителния бизнес, спец части и др.), бойното оръжие се използва и за спортни цели:

  • Варминтинг – вид лов със спортен характер, при който стрелбата се извършва от голямо разстояние. Мощната оптика в случая осигурява прецизност и точност;
  • Стрелба на стойка – мишената тук е от хартия, а целта е да се постигне максимална точност от страна на стрелеца, която впоследствие се оценява;
  • Динамична (приложна) стрелба – този спорт се регулира от международна организация с името IPSC;
  • Олимпийски спортове и др.

Огнестрелните въоръжения могат да се класифицират още и като индивидуални и групови, като основната цел и в двата случая е да се уцели набелязаната мишена, причинявайки лека или сериозна щета на живия организъм (при самозащита или нападение). 

Къде има разнообразие от модели

В постоянно обновявания сайт на магазин Заримекс ще откриете разнообразие от бойни пистолети с отлични технически параметри, които ще покрият всичките Ви изисквания за висока производителност и дълъг експлоатационен живот. Доверете се на водещи марки в сферата на огнестрелните оръжия като Chiappa Italy, Fobus Israel, Bulgaria, Alfa Proj Czech Republic и др.

Оцени тази статия
Директория за статии TopBg.org